Κύπριος υπάλληλος με μισθό 5.000 ευρώ: Κύριε Πρόεδρε, πληρώνομαι και δεν κάνω τίποτα

Ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου με μισθό 5.000 ευρώ τον μήνα, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Από τις 9 Φεβρουαρίου 2015 έως και σήμερα, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει σταλεί για χειρισμό, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανώτερος λειτουργός Μάριος Δρουσιώτης, που κατέχει κλίμακα Α13+2 και η εργοδότησή του κοστίζει στο κράτος €5.000 τον μήνα, γράφει ότι θεωρεί απαράδεκτο, ένας υπάλληλος να υποχρεώνεται σε απραξία. Όπως επισημαίνει «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ανώτερος λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Τον τελευταίο χρόνο έστειλε επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από τη στιγμή που κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο. Μέχρι σήμερα, σημειώνει, δεν έτυχε οποιασδήποτε απάντησης και ούτε του ανατέθηκε οποιαδήποτε εργασία. «Εξακολουθώ απλά να παρευρίσκομαι στο γραφείο μου και να πληρώνομαι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2015, κατέγραψε: «Θεωρώ ότι είναι σπατάλη πόρων της Δημόσιας Υπηρεσίας να τοποθετηθεί Προϊστάμενος κλ. Α13+2 σε έναν Κλάδο με κύρια καθήκοντα του Προϊσταμένου να υπογράφει τις άδειες απουσίας και να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης έξι συνολικά υπαλλήλων». Η ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλήγει: «Είμαι βέβαιος ότι το όραμά σας για αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι πολύ διαφορετικό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ