Ωραίοι ως Έλληνες -Τρικαλινοί και Κοζανίτες: Οι 2 πόλεις που κάνουν για τους πρόσφυγες όσα δεν κάνει η Ευρώπη

Με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές, Έλληνες και Σύροι, αλλά και να λυθούν προβλήματα και να διευθετηθεί κάθε ζήτημα που ανακύπτει, η δημοτική αρχή των Τρικάλων πήρε μία έξυπνη πρωτοβουλία.

Στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, οι υπάλληλοι του Δήμου αλλά και αλληλέγγυοι μοιράζουν μία εφημερίδα, που περιέχει ένα γράμμα στα ελληνικά και στα αραβικά για αυτούς.

 

Το γράμμα, που υπογράφει και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και οι Τρικαλινοί πολίτες, ουσιαστικά εξηγεί όλα όσα αφορούν καθημερινά ζητήματα: Καθαριότητα, συνεννόηση, υγιεινή και άλλα μικρότερης σημασίας. Όλα αυτά πλέον διευθετούνται.

 

Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα, είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν από πολύ μακριά και να πάνε πολύ μακριά. Στο μεσοδιάστημα, βρίσκονται στην όμορφη θεσσαλική πόλη και τυγχάνουν της φροντίδας του Δήμου και των πολιτών.

Το γράμμα των Τρικαλινών προς τους Σύρους πρόσφυγες

 

Αυτό είναι το γράμμα που φτάνει στα χέρια των προσφύγων που φτάνουν στα Τρίκαλα:

«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,

 

Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.

 

Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.

 

Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.

Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.

 

Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε.

 

Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).

 

Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.

 

Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μας https://facebook.com/dimostrikkaion/.

 

Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!

Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!

Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».

Συγκινητικό αντίο πριν το ταξίδι στο άγνωστο

 

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους περίπου 300 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας Τρικάλων, ότι το βράδυ θα αποχωρήσουν με 5 λεωφορεία προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Με το άκουσμα της είδησης οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αλλά όχι μόνο αυτό… Άρχισαν να φιλούν με ενθουσιασμό τους αστυνομικούς, μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το κέντρο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ