Είναι γεγονός! Η Μαίρη Λίντα ζωντανεύει τη χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού από αύριο

Η Μαίρη Λίντα επιστρέφει δριμύτερη για πέντε βραδιές στο Half Note, από την Παρασκευή 4 έως και την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Ο ζωντανός αυτός μύθος της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, η μούσα του Μανώλη Χιώτη, θα συμπράξει, επί σκηνής, με το μακροβιότερο λάτιν συγκρότημα στην Ελλάδα, τους Apurimac, για να ερμηνεύσουν, σε διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη, τις «χρυσές» επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, αλλά και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με έναν από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και σπουδαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, τον Μανώλη Χιώτη, ο οποίος έφερε επανάσταση στην ελληνική μουσική και το λαϊκό τραγούδι γενικότερα, επινοώντας την τετράχορδη παραλλαγή του μπουζουκιού και δημιουργώντας το πρώτο «κοσμικό κέντρο», η Μαίρη Λίντα έχει, επίσης, χαρίσει τη φωνή της σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδανική στην ερμηνεία ενός ιδιόμορφου ελληνικού swing, η σπουδαία ερμηνεύτρια μάς γυρίζει σχεδόν 50 χρόνια πίσω, αποδεικνύοντας κάθε φορά πόσο άφθαρτα παραμένουν στον χρόνο αυτά τα τραγούδια και πόσο γοητεύουν τις νεότερες γενιές.

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 40 ευρώ, Β΄ ζώνη: 30 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση: halfnote.gr και viva.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ