Σε 129 χρόνια καταδικάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης - Οι ποινές Πετρακάκου & Σταμπούλου

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 129 ετών ο Νίκος Μαζιώτης, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήρθε για συνολικά τρία από τα τέσσερα άτομα που έχουν κατηγορηθεί σχετικά, δηλαδή εκτός από το Νίκο Μαζιώτη, για τους Αντώνη Σταμπούλο και το Γιώργο Πετρακάκο, αλλά όχι για την επίσης κατηγορούμενη Πόλα Ρούπα. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Γ. Πετρακάκος σε κάθειρξη 34 ετών.

Αναφορικά με την Πόλα Ρούπα, η οποία εξακολουθεί να καταζητείται από την πρωτόδικη δίκη, όταν αφέθηκε ελεύθερη μαζί με το Νίκο Μαζιώτη, λόγω παρέλευσης της 18μηνης κράτησής της, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του αναφορικά μόνο με τα πλημμελήματα, που της αποδίδονται, αφού για τις κακουργηματικές πράξεις η δικογραφία διαχωρίστηκε και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόντες από τη διαδικασία, ακόμη και σήμερα κατά την ημέρα εκφώνησης της ετυμηγορίας, ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ν, Μαζιώτη. Κι αυτό γιατί η δικηγόρος δεν έλαβε άδεια από το ΔΣΑ, με αποτέλεσμα να απέχει υποχρεωτικά από τα καθήκοντά της. Όταν συνέβη αυτό, πριν μερικές συνεδριάσεις, ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε το αίτημά του παρελκυστικό και το απέρριψε, με αποτέλεσμα και την αποχώρηση του Ν. Μαζιώτη από τη δικαστική αίθουσα.

Η καταδίκη των τριών κατηγορουμένων αφορούσε στις πράξεις που -κατά τη Δικαιοσύνη- διέπραξε ο Νικ. Μαζιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του το διάστημα που ήταν καταζητούμενος. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. Τέλος, ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ