6 τρόποι για να καταφέρεις να μην πάρεις βάρος

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι να διατηρήσεις το βάρος σου.

Και γιατί είναι δύσκολο; Μα φυσικά με όλη την τρέλα της καθημερινότητας που δεν υπάρχει χρόνος για σωστή διατροφή καθώς και τους τόσους πειρασμούς γύρω σου, όπως τα γλυκά, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

 

Τί μπορείς να κάνεις για να μείνεις σταθερός στα κιλά σου;

 

    Ξεκίνα γυμναστική

Βάλε τα ρούχα γυμναστικής στην τσάντα σου, έτσι ώστε να τα έχεις πρόχειρα και να πας κατευθείαν μετά τη δουλειά ή τη σχολή στο γυμναστήριο. Θα είναι πιο εύκολο έτσι και θα αποφύγεις τις δικαιολογίες ότι δεν προλαβαίνεις.

 

    Μην κάνεις στερητικές δίαιτες

Αν θέλεις ένα κομμάτι πίτσα, τότε φάε ένα, όχι ολόκληρη την πίτσα. Φάε μόνο ένα με δύο κομμάτια. Το κλειδί είναι να τρως ό,τι θέλεις και από όλα. Πρόσεξε, όμως, το θέλεις πραγματικά να το φας ή απλώς το λιγουρεύτηκες επειδή το είδες; Το τέχνασμα είναι να το φας επειδή πεινάς και όχι μόνο επειδή είναι εκεί μπροστά σου.

 

    Μέτρα τις θερμίδες σου

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η καταγραφή των θερμίδων σου. Αν μείνεις πιστός στον καθημερινό στόχο σου σε θερμίδες, χωρίς να παίρνεις παραπάνω από όσες πρέπει, θα μείνεις σταθερός στο βάρος σου, χωρίς να έχει σημασία τί έφαγες. Σχεδίασε πόσες θερμίδες θέλεις να πάρεις κάθε μέρα και έτσι μπορείς ακόμα να βγεις και για ποτό ή για φαγητό με τους φίλους σου, και να φας αναλόγως το υπόλοιπο της ημέρας.

 

    Μην φυλάς στο σπίτι φαγητά και γλυκά για “ώρα ανάγκης”

Εάν έχεις στα ντουλάπια σου σοκολάτες, μπισκότα, πατατάκια, και μόλις επέστρεψες κουρασμένος και πεινασμένος από τη δουλειά και βαριέσαι το μαγείρεμα, τότε είναι σίγουρο πως θα τα αδειάσεις τα ντουλάπια σου. Οπότε, απόφυγε να έχεις απόθεμα τέτοιων τροφών στο σπίτι. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά στη θέση τους.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ