Κώστας Γαβράς: Με γοήτευσε ο Τσίπρας & τον στήριξα γιατί ήταν μόνος του - Τώρα εσείς θα τον κρίνετε

Σε συνομιλία που είχε το πρωί του Σαββάτου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε μία ανοιχτή συνάντηση, ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε σε θέση να εξηγεί τους λόγους που προχώρησε στη στήριξη αυτή. 

«Στήριξα τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ήταν μόνος του απέναντι στην Ευρώπη» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς. Ο ίδιος ανέφερε ότι τώρα είναι η σειρά των Ελλήνων πολιτών να κρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του.  «Σήμερα πιστεύω πως όλοι εσείς θα κρίνετε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. 

 Ο ίδιος μίλησε κια για το μείζον προσφυγικό ζήτημα των ημερών μας. «Η Ευρώπη πολύ δύσκολα θα διαχειριστεί και θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα στις διαστάσεις που έχει λάβει», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην τέχνη του ο Κώστας Γαβράς σημείωσε «Η εξουσία στον κινηματογράφο είναι διαφορετική από την εξουσία της πολιτικής. Η Τέχνη αλλάζει τον κόσμο και έχει όλα τα μέσα για να συνεχίσει να το κάνει». 

«Δημιουργώ τις ταινίες από ένα ερέθισμα που εξελίσσεται σε πάθος, αυτό το ερέθισμα αναζητάμε πάντα εμείς οι δημιουργοί, γι’ αυτό και ζούμε μέσα στην κοινωνία για να βλέπουμε από κοντά τους ανθρώπους, να παρατηρούμε, να βιώνουμε μαζί τους όλα όσα μας απασχολούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ