Bike Sharing: Επιτέλους η Αθήνα έχει τα ποδήλατα της για να πάτε παντού νοικιάζοντας σε χαμηλή τιμή

Τώρα που και ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μια βόλτα με ποδήλατο στις πανέμορφες γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Και αν αυτό που σας έλειπε ήταν το δικό σας ποδήλατο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια, καθώς ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά πιλοτικά, όπως και τόσες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την δική του υπηρεσία «bike sharing».

Η βάση των δέκα ποδηλάτων που θα διατίθενται αρχικά βρίσκεται στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι και θα ξεκινήσει την λειτουργία του την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου.

Τα AthensBikes, όπως ονομάζεται η πρωτοβουλία, είναι μια υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον να κυκλοφορήσει με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου.  Χρησιμοποιώντας ένα από τα 10 ποδήλατα που βρίσκονται στην Τεχνόπολη θα έχει την ευκαιρία να μετακινηθεί στην πόλη χωρίς ταλαιπωρία, αξιοποιώντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας! Οι δύο διαδρομές που προτείνονται από τους υπεύθυνους του AthensBike αφορούν βόλτες στα μνημεία της Αθήνας, αλλά και στο περίφημο εμπορικό τρίγωνο. Μπορεί ακόμα εναλλακτικά να προτιμήσει τον ποδηλατοδρόμο της πόλης που ξεκινά από το Γκάζι (γέφυρα Πουλοπούλου) και φτάνει μέχρι το Φάληρο. 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα Athens Bike, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής 3 απλά βήματα

1. Επιλέγετε το ποδήλατο που επιθυμείτε και πιέζετε το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται στο ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων. 
2. Πλησιάζετε την προσωπική ηλεκτρονική σας κάρτα, ειδική για τη χρήση του Athens Bikes, στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.  
3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί. 

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα, ή εναλλακτικά πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ