Πώς να εξομολογηθείς ότι απάτησες - Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα

Η απιστία δεν είναι ένα ιδιαίτερα τιμητικό κατόρθωμα, και σύντομα θα έρθει η ώρα της αυτοταπείνωσης: να τα εξομολογηθείς όλα και να ζητήσεις συγγνώμη. 
 

Ιδού λοιπόν, πώς θα κάνεις την τρομερή αυτή ''εξομολόγηση'' λίγο πιο εύκολη:

Είναι δύσκολη κατάσταση, το να παραδεχτείς στον/ην σύντροφό σου ότι απάτησες. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί, μα – όπως και να το κάνουμε – έχεις την φωλιά σου λερωμένη, και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα πεις όλα, και να ελπίζεις όλα να πάνε καλά.

Ψυχραιμία!
Δεν έχεις λόγο να αρχίσεις να κλαις και να οδύρεσαι. Πρέπει να μιλήσεις ψύχραιμα και σοβαρά, επειδή είναι μια πολύ σημαντική κουβέντα, που ίσως καθορίσει το μέλλον της σχέσης σας. Αποδέξου τις ευθύνες σου, είσαι ενήλικας.

Ποτέ σε δημόσιο χώρο
Το να εξομολογηθείς την απιστία σου σε δημόσιο χώρο, σου δίνει το πλεονέκτημα ότι θα αναγκαστεί να ελέγξει την αντίδρασή του… και αυτό είναι πολύ εκβιαστικό. Θα είστε μόνοι σας, στο σπίτι, και θα τον/ην αφήσεις να αντιδράσει όπως νιώθει εκείνη τη στιγμή. Και, προφανώς, όλα θα γίνουν από κοντά, όπως αναφέρει το in2life.gr. Μην τολμήσεις να το κάνεις μέσω μηνύματος.

Ειλικρίνεια
Αν θες ειλικρινά να ζητήσεις συγγνώμη, τότε πρέπει να είσαι ειλικρινής. Πρέπει να του/ης πεις πότε συνέβη, πριν πόσο καιρό και με ποιον. Θα σου κάνει όλες αυτές τις ερωτήσεις λογικά, και πρέπει να απαντήσεις. Θυμήσου, δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα και (συνήθως) καμία απολύτως δικαιολογία.

Σαν χανζαπλάστ
Μην ξεκινήσεις την κουβέντα λέγοντας “Θέλω να σου μιλήσω…” ή προσπαθώντας να κάνεις έναν τεράστιο πρόλογο. Μπες στο θέμα. Απλά πες το. Και, όχι, μην κάτσεις να σχεδιάσεις πρώτα μια υπέροχη βραδιά για τους δυο σας, για να δείξεις την αγάπη σου, μόνο για να την καταστρέψεις μετά. Μερικά πράγματα πρέπει να είναι απλά.

Ζήτησε συγγνώμη
Ναι, κανονικά δεν θα έπρεπε να στο θυμίζουμε καν, αλλά ποιος ξέρει πού θα πάνε τα λόγια σου πάνω στην στιγμή. Άρα, ναι, θα σπαταλήσουμε ακόμα μία γραμμή λέγοντάς σου πως δεν αρκεί να το παραδεχτείς, οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη. 

Χρειάζεται χρόνο
Το πιο λογικό είναι να μην θέλει να σε βλέπει για λίγο. Ιδανικά, για λίγες ώρες, έστω μέρες. Στην χειρότερη, ποτέ ξανά. Όπως και να ‘χει, πρέπει να καταλάβεις ότι θα χρειαστεί χρόνο να επεξεργαστεί αυτό που του είπες και να πάρει τις αποφάσεις του. Μην ξεχνάς: εσύ τον πλήγωσες.

Μην μπλέκεις τους φίλους σας
Μην βάλεις ποτέ κάποιον δικό σου φίλο να κάνει την βρώμικη δουλειά για ‘σένα, και μην αρχίζεις να πρήζεις τους δικούς του αν σε αποφεύγει. Αυτό πρέπει να παραμείνει μεταξύ σας.

Μην το ξανακάνεις
Ειλικρινά, αν είχες σκοπό να το κάνεις ξανά, γιατί διαβάζεις καν αυτό το κείμενο;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ