Αποζημίωση 55 εκατ. δολάρια στην ρεπόρτερ Erin Andrews για το γυμνό βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο‏

Η αμερικανίδα ρεπόρτερ αθλητικών εκπομπών Erin Andrews κέρδισε μια δικαστική απόφαση ύψους 55 εκατ. δολαρίων εναντίον του άνδρα που την βιντεοσκόπησε γυμνή και του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Νάσβιλ των ΗΠΑ.

Η παρουσιάστρια είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του ξενοδοχείου και του Michael Barrett, όταν ο τελευταίος ζήτησε να του δοθεί το δωμάτιο δίπλα σε αυτό της παρουσιάστριας και εν συνεχεία άνοιξε μια τρύπα στον τοίχο και τη βιντεοσκόπησε γυμνή.

Το 2009 βίντεο με τις γυμνές φωτογραφίες της έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ψυχολογικό τραύμα στην Andrews, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα.

Ο Michael Barrett, έκανε 2,5 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή, αφού ομολόγησε την ενοχή του για την παρενόχληση. Όπως είπε ο ίδιος, επέλεξε να στοχεύσει την Andrews, επειδή ήταν δημοφιλής στο Yahoo. Ο Barrett είχε ακολουθήσει την ρεπόρτερ στο Νάσβιλ και σε τουλάχιστον άλλες δύο πόλεις στο παρελθόν. Σε όλες τις περιπτώσεις, νοίκιαζε το διπλανό δωμάτιο από εκείνη, έκανε μια τρύπα στην πόρτα της, προκειμένου να την παρακολουθεί και να την βιντεοσκοπεί.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, επιδικάζει λιγότερα από τα 75 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούσε η 37χρονη δημοσιογράφος από τους δύο άντρες, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και τον διώκτη της Michael Barrett.

Οι δικηγόροι της Erin Andrews υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι το ξενοδοχείο θα έπρεπε να αποτρέψει τον Michael Barrett από το να μάθει που έμενε η πελάτισσά τους και να κλείσει δωμάτιο ακριβώς δίπλα της το 2008. Επίσης, τόνισαν ότι το ξενοδοχείο όφειλε να ειδοποιήσει τη ρεπόρτερ ότι κάποιος ζήτησε το διπλανό δωμάτιο από το δικό της.

Η Andrews ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της όλο αυτόν τον καιρό: «Ήθελα να είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που αγαπάει τα σπορ. Τώρα είμαι το κορίτσι με το σκάνδαλο σε ξενοδοχείο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ