Αύξηση αφορολογήτου στα 8.000 ευρώ θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Η αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ περιλαμβάνεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων.


Η αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ περιλαμβάνεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων. Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί και στη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων ξεκινά στις 7 το απόγευμα και η ομιλία του Πρωθυπουργού θα διαρκέσει 40 λεπτά.



Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας για αποτελεσματική προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονη επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και θα αναπτύξει τους στόχους της κυβέρνησης του, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν στις μακρές διαβουλεύσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, η Βουλή θα διακόψει και θα επαναλάβει τις εργασίες της το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, σε δύο συνεδριάσεις, πρωί και απόγευμα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο. Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής αναμένεται να ανέλθουν στο βήμα το βράδυ της Κυριακής, πριν κορυφωθεί η διαδικασία με την ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: tanea.gr



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ