Αυτά τα Αθηναϊκά εστιατόρια κατέκτησαν αστέρια Michelin: Ποια πήραν 2 & ποια 1;

Δύο αστέρια για το «Funky Gourmet» και τη «Σπονδή», ένα αστέρι για το «Botrini’s», τη «Ηytra» και το «Varoulko»: στην έκδοση του οδηγού Main Cities of Europe 2016 που ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Michelin αλλαγές όσον αφορά στην Αθήνα σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχουν – ακόμη και τα Bib Gourmands διατηρούνται ακριβώς ίδια («Aθήρι» και «Οικείο»).

Παρότι μια τέτοια έλλειψη κινητικότητας δεν ανεβάζει πολύ το εγχώριο σασπένς, δείχνει, κι αυτό είναι σημαντικό, ότι παρά την οικονομική δυσχέρεια και τις δυσκολίες που αναμενόμενα αντιμετωπίζουν τα αθηναϊκά γαστρονομικά εστιατόρια το επίπεδο παραμένει σταθερό. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια.

Μόνο στο eirinika.gr: Όταν συνάντησα τον Ε. Μποτρίνι που χθες η κουζίνα του πήρε πάλι έναν ακόμα ολόχρυσο σκούφο

Χρυσοί Σκούφοι 2015: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με κορυφαία Εtrusco & Funky Gourmet‏

Στην ίδια έκδοση, που περιλαμβάνει σαραντατέσσερις πόλεις σε είκοσι διαφορετικές χώρες, ο ευρωπαϊκός έναστρος ουρανός ανεβάζει το γαστρονομικό dimmer.

Πέντε εστιατόρια αποκτούν φέτος το τρίτο τους αστέρι Michelin (το «Le Cinc» και το «Alain Ducasse au Plaza Athénée» στο Παρίσι, το οποίο ξαναμπαίνει στη λίγκα των κορυφαίων του οδηγού, το «Geranium» στην Κοπεγχάγη, το «Μaaemo» στο Όσλο και το «Τhe Table Kevin Fehling» στο Αμβούργο), τα καινούργια διάστερα είναι δεκαπέντε και σαράνταοκτώ είναι τα new entries που παίρνουν ένα αστέρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ