Αυτή είναι η νέα πανέμορφη Aston Martin DB11 - Η απόλυτη πολυτέλεια σε 4 τροχούς!

Η νέα Aston Martin DB11, που αποκαλύφθηκε επίσημα στη Γενεύη, χαρακτηρίζεται από τον κατασκευαστή της ως «το πιο δυνατό, αποδοτικό και δυναμικά προικισμένο μοντέλο DB» στην ιστορία 103 χρόνων της φίρμας.

Η νέα DB11 είναι το πρώτο μοντέλο του αναπτυξιακού προγράμματος «Δεύτερος Αιώνας» της Aston Martin και εγκαινιάζει την εποχή της υπερτροφοδότησης για τη φίρμα, με τον νέο της κινητήρα V12 biturbo 5,2 λίτρων. Ο νέος κινητήρας αποδίδει 608 PS στις 6.500 rpm και 71,4 kgm ροπής από τις 1.500 rpm.    

Πέρα από το πιο δυνατό μοντέλο της Aston, η DB11 είναι και το πιο γρήγορο, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9” και τελική ταχύτητα 322 km/h. Η δύναμη και η ροπή του V12 μεταδίδονται κλασικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF κι ενός μηχανικά ελεγχόμενου διαφορικού με ενεργή κατεύθυνση ροπής (torque vectoring). Σε σχέση με την προκάτοχό της, την DB9, η νέα DB11 είναι μακρύτερη, φαρδύτερη, χαμηλότερη και έχει πιο μακρύ μεταξόνιο. Το βάρος της των 1.770 kg είναι ιδανικά κατανεμημένο, 51% μπροστά και 49% πίσω. Πατάει σε ειδικούς γι’ αυτήν τροχούς 20 ιντσών με επίσης ειδικά εξελιγμένα λάστιχα της Bridgestone.

Πλευρικοί αεραγωγοί, που θυμίζουν βράγχια, έχουν ανοιχτεί στους θόλους των εμπρός τροχών για να απάγουν τον αέρα και να μειώνουν την αεροδυναμική άντωση στον εμπρός άξονα. Η άντωση στο πίσω μέρος μειώνεται με ένα εικονικό σπόιλερ που η Aston ονομάζει “AeroBlade” και το οποίο τροφοδοτείται από διακριτικές εισαγωγές αέρα στη βάση κάθε πίσω κολόνας της σκεπής. Το εσωτερικό της DB11 είναι πιο ευρύχωρο από της DB9 χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με εκείνον της DB9, φτάνοντας τα 270 λίτρα σε χωρητικότητα.

Στο ταμπλό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12” και μια κεντρική οθόνη 8” για το σύστημα πολυμέσων (infotainment). H πρόσβαση στον μεγάλο αριθμό λειτουργιών γίνεται μέσω ενός περιστροφικού controller, ενώ διατίθεται και έξτρα touchpad. Στον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού περιλαμβάνεται ένα ηχοσύστημα 1.000 Watt της Bang & Olufsen, η μαύρη λάκα για τη σκεπή, τα αεριζόμενα καθίσματα, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο και η ηλεκτρική ρύθμιση για την πλευρική στήριξη των καθισμάτων. Η Aston Martin ανακοίνωσε ευθύς εξαρχής τις τιμές για το νέο της μοντέλο, όπως αναφέρει το drive.gr, με τη βασική DB11 να ξεκινά από τα 204.900 ευρώ στη Γερμανία. Οι ανυπόμονοι υποψήφιοι αγοραστές όμως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο όπου η Aston θα αρχίσει τις παραδόσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ