Ο Ολυμπιακός η μεγάλη ομαδααάρα έγινε 91! Χρόνια πολλά "Θρύλε"μας Πειραιώτη

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια σήμερα (10/3). Πριν από 91 χρόνια γεννήθηκε ο "Θρύλος" του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος έμελλε να γίνει ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της χώρας.
 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα γενέθλια των Πειραιωτών, κάνοντας λόγο για 91 χρόνια δόξας και υπερηφάνειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον "Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς" Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής».

Είναι άγνωστο αν εκείνη η παρέα που έκανε την ιστορική συνέλευση στην ταβέρνα του Μοίρα, το 1925, και αµέσως μετά εξέδιδε καταστατικό, μέρος του οποίου λίγο πριν διαβάσατε, είχε έστω και την παραµικρή ιδέα ότι έγραφε ιστορία. Στόχος, όπως είπε ο Μιχάλης Μανούσκος, ήταν να δηµιουργηθεί ένας Σύλλογος που θ’ αποτελούσε έµπνευση για όλους τους Έλληνες. «Ολυµπιακός» το όνοµα και ο δαφνοστεφανωµένος έφηβος το έµβληµά του.

Τελικά δεν αποτέλεσε µόνο πηγή έµπνευσης ο Ολυµπιακός. Έγινε κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν ο λόγος που οι οικονοµικά ασθενέστεροι περπατούσαν στο δρόµο µε το κεφάλι ψηλά. Περήφανα. ∆εν ήταν απλά η οµάδα τους αλλά τρόπος ζωής. Ένας Σύλλογος που προέρχεται από τον κόσµο, πορεύεται µαζί του και καταλήγει σ’ αυτόν. Ο Ολυµπιακός δεν είναι µία, ακόµα, οµάδα. Είναι πάνω από το ίδιο το παιχνίδι. Πιο έντονος και από τον ενθουσιασµό της νίκης. Τρόπος ζωής. Παράδειγµα για τους µαχητές της καθηµερινότητας. ∆εν παραδίνεται. Ξεπερνάει τα εµπόδια. Είναι Ολύµπιος. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Είναι Ιδανικό. Είναι Θρύλος.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 2ο µεγαλύτερο λιµάνι της Μεσογείου. Χιλιοτραγουδήθηκε στο: Όσο και να ψάξω δεν µπορώ να βρω άλλο λιµάνι. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο τα Ολυµπιακά ιδανικά. Eµπνέει τους Έλληνες. Είναι στο µυαλό κάτι µαγικό.

Η κληρονοµιά είναι µεγάλη. Υποχρέωση να συνεχίσει ο Θρύλος σε ρότα επιτυχιών. Μεγάλη είναι και η ευθύνη για να µεταλαµπαδευτούν στις επόµενες γενιές τα Ολυµπιακά ιδανικά. Ο Ολυµπιακός είναι Θρύλος. Η δική µας Ολυµπιακή οικογένεια. Είµαστε νικητές. Ποτέ δεν σταµατάµε. Ποτέ δεν το βάζουµε κάτω. Συνεχίζουµε να ονειρευόµαστε!"

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέβασε στα social media την παρακάτω φωτογραφία, μέσα από την οποία εύχεται χρόνια πολλά στον "Θρύλο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ