Απίθανο story: Σύρος πρόσφυγας έγινε... σταρ χάρη σε μια selfie με την Άνγκελα Μέρκελ

Όταν ο Σύρος Anas Modamani βρέθηκε σε προσφυγικό κατάλυμα στο Βερολίνο, έμαθε ότι τον χώρο θα επισκεπτόταν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

 Ο 19χρονος πρόσφυγας, είναι αρκετά εξοικειωμένος με τα social media, κατάφερε και έβγαλε μια selfie μαζί της με την ελπίδα ότι αυτή η φωτογραφία θα τον εμπνεύσει για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.

Ο Modamani δραπέτευσε από τη Συρία όταν το σπίτι του στη Δαμασκό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και ετακινήθηκε με τους γονείς και τα αδέλφια του σε μια μικρότερη πόλη, την Garia. Τότε ο νεαρός, αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Ευρώπη, με την ελπίδα ότι θα τον ακολουθούσε η οικογένειά του όταν θα κατάφερνε να «χτίζει» μια νέα ζωή. Αρχικά βρέθηκε στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, γράφει η Deutsche Welle. «Ο Anas παραλίγο να πεθάνει. Προκειμένου να περάσει απέναντι στην Ελλάδα, έπρεπε να μπει σε μια αναξιόπιστη βάρκα, όπως κάνουν άλλωστε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η βάρκα είχε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και παραλίγο να πνιγούν…», γράφει το δημοσίευμα.

Από την Ελλάδα, έφτασε με τα πόδια στα Σκόπια και από εκεί συνέχισε την Ουγγαρία και την Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο του 2015, έφτασε στον τελικό του προορισμό, το Μόναχο αλλά αργότερα μετακόμισε στο Βερολίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα.

Όταν βρέθηκε στο Βερολίνο, βρήκε καταφύγιο σε κέντρο προσφύγων και από εκεί μετακινήθηκε σε ένα άλλο κατάλυμα. Ο νεαρός, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που βίωνε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι πρόσφυγες, αποφάσισε να προσεγγίσει την Καγκελάριο όταν εκείνη επισκέφτηκε τον καταυλισμό.

Όπως γράφει η DW, η selfie του άλλαξε τη ζωή μιας και έλαβε την προσοχή των μίντια δημοσιοποιώντας την ιστορία του. Χάρη σε όλο αυτό τον «θόρυβο», βγήκε στέγη σε ανάδοχη οικογένεια και ζει μαζί τους τους τελευταίους δυο μήνες. Ο Anas είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Μαθαίνει γερμανικά, έχει κάνει πολλούς νέους φίλους και δραστηριοποιείται σε μια σειρά δράσεις. Αυτό που επιθυμεί, είναι να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτερη εκπαίδευση αλλά πρώτο του μέλημα είναι να φέρει την οικογένειά του μαζί του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ