Άνω κάτω το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής – Μπουνιές από Χρυσαυγίτες σε δημοσιογράφο

Διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε κατά την συζήτηση για το προσφυγικό.

Την ώρα που πήγε στο βήμα να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν 20 οπαδοί της Χρυσής Αυγής από τα θεωρεία.

Λίγο πιο δίπλα υπήρχαν και υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και επεισόδια πριν αρχίσει καν η ομιλία. Τελικά με το που άρχισε η ομιλία Παναγιώταρου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΚΚΕ και οι υποστηρικτές θέλησαν να αποχωρήσουν και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι μιας και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής τους εμπόδισαν και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής από το βήμα τους αποκαλούσε «κότες, τραμπούκοι, μαχαιροβγάλτες».

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Πέτρος Αναστασιάδης δέχθηκε επίθεση με μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση, ενώ έγινε και άλλη επίθεση σε κάποιον που τραβούσε βίντεο.

Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Καταγγελίες από το ΚΚΕ

«Τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής» καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση «οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε».

«Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ