"Κύριε Μπαλτά να σας θυμίσουμε ποια είναι η Μελίνα;" Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι κάνει έξωση στο Ίδρυμα της Μελίνας Μερκούρη‏

Στην καταγγελία ότι το υπουργείο Πολιτισμού κάνει έξωση στο ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» προχώρησε ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού «λίγες ημέρες μετά την 22η επέτειο του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει έξωση στο ομώνυμο ίδρυμα».

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα το οποίο ίδρυσε προς τιμήν της ο σύντροφός της, Ζιλ Ντασέν, αμέσως μετά τον χαμό της, το 1994.


«Φυσικά, δεν πρόκειται να θυμίσουμε στον κύριο Μπαλτά και το κόμμα του ποια ήταν η Μελίνα και ποια ήταν η προσφορά της στις τέχνες, την πολιτική ιστορία και στη χειραφέτηση των δύο φύλων στη χώρα μας. Απλώς επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκθέσεις, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές ενώ απονέμει και τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» για νέες ηθοποιούς» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Και καταλήγει: «Αμέλεια; Αδιαφορία; Αποστροφή προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκε η Μελίνα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όμως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του καταταλαιπωρημένου σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Και η κυβέρνηση οφείλει να το προστατέψει»

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη διαψεύδει τα περί εξώσεως του από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού  του ΠΑΣΟΚ, το Ίδρυμα διευκρινίζει ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο ζητείται να συστεγαστεί με υπηρεσία του υπουργείου στο κτήριο της οδού Πολυγνώτου 9 - 11.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την ακόλουθη καταγγελία του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ 
«Λίγες ημέρες μετά την 22η επέτειο του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει έξωση στο ομώνυμο ίδρυμα. Φυσικά, δεν πρόκειται να θυμίσουμε στον κύριο Μπαλτά και το κόμμα του ποια ήταν η Μελίνα και ποια ήταν η προσφορά της στις τέχνες, την πολιτική ιστορία και στη χειραφέτηση των δύο φύλων στη χώρα μας. Απλώς επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκθέσεις, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές ενώ απονέμει και τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» για νέες ηθοποιούς. Αμέλεια; Αδιαφορία; Αποστροφή προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκε η Μελίνα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όμως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του καταταλαιπωρημένου σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Και η κυβέρνηση οφείλει να το προστατέψει».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ