Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στο πρωινό & μας μπλοκάρει τον μεταβολισμό

Οι συνήθειες των διασήμων στο πρωινό γεύμα σε έχουν μπερδέψει: μα μπορείς να έχεις ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας με μια φέτα αβοκάντο; Όχι φυσικά.
 

Μέχρι τώρα σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και πως αν δεν φας κάτι το πρωί, το στομάχι σου θα αρχίσει να παραπονιέται μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού.

Όμως, δεν είναι όλα τα πρωινά γεύματα ίδια. Ακόμα και αν τρως κάτι που είναι φαινομενικά υγιεινό το πρωί- λίγο αβοκάντο, ένα άλλο κομμάτι φρούτου, μία μπάρα δημητριακών- είναι πιθανό ότι δε σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας.

«Για το πρωινό γεύμα, πρέπει το πιάτο σου πάντοτε να είναι το μισό γεμάτο με φρούτα και λαχανικά, το ένα τέταρτο με δημητριακά ολικής άλεσης και το άλλο τέταρτο με πρωτεΐνη», αναφέρει η Krista Yoder Latortue, M.P.H., R.D.. Ωστόσο, πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στη μερίδα της πρωτεΐνης, την οποία είναι πιο πιθανό ότι ξεχνάς συνήθως.

 

Η πρωτεΐνη όχι μόνο σου προσφέρει τα απαραίτητα «καύσιμα» για να βγεις έξω από το σπίτι το πρωί, αλλά σύμφωνα με τη Yoder Latortu:

«Αν καταναλώσεις ένα πρωινό που αποτελείται μόνο από υδατάνθρακες, ο μεταβολισμός σου είναι καταδικασμένος για την υπόλοιπη μέρα. Το πόσο πεινασμένη νιώθεις εξαρτάται από 2 παράγοντες: πόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού καταναλώνεις και τι ακριβώς τρως. Αν δεν καταναλώνεις πρωτεΐνη το πρωί, το μεσημέρι θα είσαι πολύ πεινασμένη και θα κάνεις χειρότερες επιλογές, όταν έρθει η ώρα να φας καλά».

Υπάρχει και άλλος ένας λόγος που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να ξεχνάς την πρωτεΐνη στο πρωινό γεύμα:

Επειδή το σύστημά σου μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 30 γραμμάρια κάθε φορά, αν δεν έχεις αρκετό από αυτό το θρεπτικό στοιχείο στο πρωινό γεύμα, είναι δύσκολο να αποκτήσεις αρκετό μέσα στην υπόλοιπη μέρα. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περίπου 80 με 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, αν και η ακριβής ποσότητα που χρειάζεσαι εξαρτάται από το βάρος και τις δραστηριότητες που κάνεις.

«Δε χρειάζεται να φας το πρωί μπριζόλα και αυγά προκειμένου να αποκτήσεις αρκετή πρωτεΐνη. Μπορείς να φας αυγά και τυρί με λίγο φρούτο στο πλάι», συμβουλεύει η Yoder Latortue.

Να έχεις στο νου σου ότι ο καλύτερος τρόπος να καλύψεις τις πρωτεϊνικές ανάγκες σου είναι από την τροφή και όχι από παρασκευάσματα σε μορφή σκόνης.

«Οι καλύτερες πηγές είναι το κοτόπουλο, το βοδινό κρέας, η γαλοπούλα, τα αυγά, το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι. Αλλά υπάρχουν και πηγές φυτικής προέλευσης, όπως τα φασόλια, τα καρύδια και το χούμους», τονίζει η Yoder Latortue.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ