Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτά είναι τα 7 μυστικά που μοιράζονται οι χαρούμενες οικογένειες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να δημιουργήσετε την οικογένεια που ονειρεύεστε!

1.Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά  δείχνουν την αγάπη τους με λόγια και έργα.

Αγκαλιαστείτε, φιληθείτε, πέστε «σε αγαπώ»! Συχνά γονείς και παιδιά θεωρούν την παρουσία των άλλων δεδομένη και ξεχνάνε να πούνε «σε αγαπώ» ή να δείξουν την αγάπη τους με μια αγκαλιά. Αυτό όμως είναι τόσο σημαντικό!

2. Έχουν χιούμορ, λένε αστεία, γελάνε όλοι μαζί.
Μια δόση γέλιου είναι το καλύτερο αντίδοτο στο στρες, το άγχος και τις στεναχώριες της καθημερινότητας. Γονείς και παιδιά ‘δένονται’ συναισθηματικά και έτσι μαθαίνουν να διαχειρίζονται και τα δύσκολα.

3. Τρώνε ένα γεύμα καθημερινά μαζί, συζητάνε και μοιράζονται τα νέα τους.
Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας! Χωρίς πίεση, μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τα νέα τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους, το πώς πέρασαν τη μέρα τους. Έτσι οι γέφυρες επικοινωνίας είναι ανοιχτές, ακόμα και όταν τα θέματα συζήτησης είναι δύσκολα.

4.Μοιράζονται τις χαρές, τις δουλειές, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις.
Ένα σημαντικό στοιχείο που δένει τα μέλη της οικογένειας είναι να μοιράζονται τις χαρές τους και να χαίρονται ο ένας με τα επιτεύγματα του άλλου. Παράλληλα όμως, χωρίς γκρίνια μοιράζονται και τις δουλειές και βοηθάνε ο ένας τον άλλον.

5. Έχουν καλή διάθεση.
Γονείς και παιδιά έχουν πολλούς λόγους να αγχωθούν, να στρεσαριστούν, να εκνευριστούν ή να θυμώσουν. Όμως, οι χαρούμενες οικογένειες ξέρουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματά τους και τελικά να τα βάλουν στην άκρη και να καλλιεργήσουν καλή διάθεση και θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ιnfokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ