Οργή στις ΗΠΑ: Οδοντίατρος προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη σε 4χρονο κοριτσάκι - Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει & να περπατήσει

Η ζωή ενός μικρού κοριτσιού από το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά από μία επίσκεψη στον οδοντίατρο που της προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η 4χρονη Nevaeh Hall δεν μπορεί πλέον ούτε να μιλήσει ούτε να περπατήσει, λόγω των τεράστιων λαθών που συνέβησαν κατά την επίσκεψή της στο οδοντιατρείο Ντάιαμοντ της πόλης της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η μητέρα της άτυχης μικρούλας είπε στον ιστότοπο KHOU ότι πήγε την κόρη της στην Δρ. Bethaniel Jefferson για να κάνει μερικά σφραγίσματα και κάποιες εξαγωγές σε δόντια που ήταν χαλασμένα. Ωστόσο, η γιατρός άγνωστο για ποιο λόγο, έδωσε στο κοριτσάκι βάρους 15 κιλών πέντε ηρεμιστικά χάπια, τα οποία την άφησαν αναίσθητη για περίπου επτά ώρες.

 

Το μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα, το κοριτσάκι ήταν δεμένο σε μια διάταξη περιορισμού που ονομάζεται papoose board, και η οποία συντέλεσε (σύμφωνα με τους γονείς του παιδιού και τον δικηγόρο τους) στην επιδείνωση της κατάστασης της μικρής, όταν εκείνη άρχισε να παθαίνει κρίσεις, λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στα φάρμακα και τη «θεραπεία».

Η μητέρα της και ο πατέρας περίμεναν στην αίθουσα αναμονής ενώ η κορούλα τους υπέφερε, με τους παλμούς της καρδιάς της να φτάσουν σε κάποιες φάσεις τους 196 το λεπτό και τα επίπεδα οξυγόνου της να πέφτουν στο 49%.

«Το κορίτσι στην κυριολεξία βασανιζόταν», είπε στη New York Daily News ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η γιατρός δεν κάλεσε ασθενοφόρο παρά μόνο τέσσερις ώρες αφότου τα ζωτικά σημεία της Nevaeh άρχισαν να χειροτερεύουν. 

Αυτή τη στιγμή, η μικρή παραμένει στο νοσοκομείο με εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει την κίνηση και την ομιλία της, ενώ έχει διαγνωστεί και με ακούσιες μυικές συσπάσεις. Μετά από καταγγελία της οικογένειας, η γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Οδοντιατρικό Συμβούλιο της πολιτείας της, ενώ η ακρόαση για την μόνιμη αφαίρεση της άδειάς της έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ