O υπολογιστής & η Google κέρδισαν για τρίτη φορά τον Νοτιοκορεάτη master του παιχνιδιού Γκο

Πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή σχεδιασμένο από τη Google σήμερα μια καθοριστική νίκη απέναντι στον νοτιοκορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού Go.

Το πρόγραμμα AlphaGo πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη του σε μια σειρά από πέντε παρτίδες στη Σεούλ έχοντας απέναντί του τον Λι Σε-Ντολ, ο οποίος είναι εδώ και μια δεκαετία ο αδιαμφισβήτητος μάστερ του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση είχε στόχο να κρίνει ποιος είναι ο πιο ισχυρός, ο άνθρωπος ή η μηχανή.

Ο Λι, 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρείται πολύ δύσκολος αντίπαλος για μία μηχανή στο παιχνίδι αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πολυπλοκότερο που υπάρχει και είναι δημοφιλές σε χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πεπεισμένος πριν από το τουρνουά ότι μπορεί να νικήσει τη μηχανή. Τώρα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να αποφύγει μια συντριπτική ήττα στις τελευταίες παρτίδες, που θα διεξαχθούν σήμερα και την Τρίτη στη Σεούλ.

«Το AlphaGo έπαιξε με συνέπεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ ο Λι, ο οποίος δεν είναι παρά ένα ανθρώπινο ον, αποδείχθηκε ορισμένες στιγμές ευάλωτος» δήλωσε ένας από τους πρώην προπονητές του νοτιοκορεάτη πρωταθλητή.

Η Deepmind, η θυγατρική της Google η οποία ανέπτυξε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, είχε συγκρίνει το παιχνίδι Go, που είχε εφευρεθεί πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα, με το «'Εβερεστ» της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ