Επίθεση ενόπλων σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού - Στους 20 οι νεκροί

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Ακτής του Ελεφαντοστού όπου ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά πελατών ξενοδοχείου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Χώρας Αλασάν Ουαταρά  υπάρχουν συνολικά 20 νεκροί, οι 14 από τους οποίους είναι πολίτες. 

Το θέρετρο Γκραν Μπασάμ, περίπου 40 χλμ ανατολικά από την οικονομική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, αποτελεί εκδρομικό προορισμό για τους κατοίκους της Αμπιτζάν το Σαββατοκύριακο, αλλά και δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από τη Δύση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι βαριά οπλισμένοι άνδρες με κουκούλες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον θαμώνων του ξενοδοχείου Le L'Etoile du sud. Κατά πληροφορίες οι δράστες ήταν τέσσερις.

Νωρίτερα, αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι. 

Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας και έδειξε στο πρακτορείο Reuters φαίνονται τουλάχιστον επτά άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση

«Είδα επτά νεκρούς και τους έχω φιλμάρει. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολουμπούσα όταν ξεκίνησε [η επίθεση] και έτρεξα μακριά» δήλωσε ο Νταμάν Κίμα στο πρακτορείο. Ο ίδιος τράβηξε και φωτογραφίες από χειροβομβίδες και πολεμοφόδια που άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης.

Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δημοσιογράφος του AFP είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά.

Δυνάμεις του στρατού κατευθύνθηκαν στο σημείο.

Οι ένοπλοι δεν έχουν αναγνωριστεί και δεν είναι σαφές επί του παρόντος εάν συνδέονται με εξτρεμιστική οργάνωση και ποια.

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ