Την λένε Φράουκε Πέτρι είναι 40άρα ακροδεξιά και χθες κλυδώνισε την Μέρκελ‏

Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν στο CDU οι εκλογές της Κυριακής με την Ανγκελα Μέρκελ να πληρώνει το «τίμημα» της πολιτικής  της στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. 

 Το φάντασμα της ακροδεξιάς επανέρχεται για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του '90 με το ξενοφοβικό κόμμα της λαϊκιστικής δεξιάς «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, κερδίζοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση στο κρατίδια της Σαξονίας-Άνχλαντ, καταφέροντας να κεφαλαιοποίησει τη δυσαρέσκεια και την ανασφάλεια των γερμανών ψηφοφόρων απέναντι στις όλο και αυξανόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.


Το πρόβλημα της Μέρκελ έχει όνομα: Φράουκε Πέτρι. Η επικεφαλής του ακροδεξιού ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ξεσηκώνει πλήθος αντιδράσεων από κυβέρνηση και κόμματα στη Γερμανία έχει όμως κερδίσει έδαφος στις τοπικές κοινωνίες. 

Η 41χρονη Πέτρι έχει σπουδάσει χημικός στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία και ασχολήθηκε με την τοξικολογία και τη φαρμακολογία. Είχε παντρευτεί έναν πάστορα με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2015 χώρισαν και επισημοποιήθηκε η σχέση της με τον επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μάρκους Πρέτζελ.  

Η Πέτρι έγινε πρόεδρος του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο, όταν με ένα εσωτερικό "πραξικόπημα" εκθρόνισαν από την ηγεσία τους προερχόμενους από τη μεσαία τάξη και την πανεπιστημιακή κοινότητα επικεφαλής, η βασική θέση των οποίων ήταν κατά του ευρώ.  Από τότε μαζί με άλλους ακροδεξιούς λαϊκιστές εντός του AfD μετέτρεψαν το κόμμα σε ξενοφοβικό και αντιμεταναστευτικό, κεφαλαιοποιώντας γεγονότα, όπως π.χ. τις μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ