Good news: Κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς δηλώνουν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης εκδηλώνουν μια έντονη προθυμία να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή οικογένειες με πολλά παιδιά.

"Το Συντονιστικό Όργανο που δημιουργήθηκε στο Κιλκίς για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Χέρσου έχει δεχτεί, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε με είκοσι τέτοια αιτήματα, τα περισσότερα από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και λίγα από τη Θεσσαλονίκη" αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Κιλκίς, Ελένη Αναστασιάδου.  

Στο μεταξύ, κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αναζητεί το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προσωρινά υπεύθυνος του Κέντρου, Σάκης Παπαθεμελής, "αναζητούνται τρόποι για τη φιλοξενία, για λίγες μέρες, ανάπηρων ανθρώπων, γυναικών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ή μητέρων με βρέφη σε θερμαινόμενους χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης".

Για το σκοπό αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με διάφορους φορείς, όπως οι δήμοι ή οι μητροπόλεις, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να παραχωρήσουν τέτοιους χώρους μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά. Στο Χέρσο του Κιλκίς βρίσκονται τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ