Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή - Στους 14 η θερμοκρασία

Κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού και αύριο, Παρασκευή, αφού σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, και κυρίως στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί  βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι  νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές όπου το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ