Το FBI βρήκε τον χάκερ που έγδυσε την Jennifer Lawrence και την Kate Upton

Σύμφωνα με το FBI, ο χάκερ που έδωσε στην δημοσιότητα τις γυμνές φωτογραφίες πολλών διάσημων γυναικών από τη βιομηχανία του θεάματος είναι ο 36χρονος Ryan Collins.
 

Ο ύποπτος δρούσε από το Λάνκαστερ της Πενσιλβάνια και το κατηγορητήριο τον θέλει να βρίσκεται πίσω από την διαρροή των γυμνών φωτογραφιών, που εκτός από τις εικονιζόμενες διασημότητες εξέθεσε και την Apple.


Συγκεκριμένα, ήταν τον Αύγουστο του 2014, όταν σκάνδαλο υπό τον κωδικό τίτλο "Fappening", κατά το "happening" ταρακούνησε τη διεθνή showbiz, αποκαλύπτοντας στο ευρύ κοινό περισσότερα από όσα θα έπερεπε. Η διαρροή των φωτογραφιών είχε γίνει από έναν χάκερ που είχε καταφέρει να σπάσει τους κωδικούς, του μέχρι τότε απροσπέλαστου iCloud της Apple και δημοσίευσε χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες διάσημων.

Η εξήγηση που είχε δοθεί τότε από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό για το σκάνδαλο ήταν πως το πιθανότατα η κλοπή των φωτογραφιών ήταν αποτέλεσμα υποκλοπής του συνδυασμού ηλεκτρονικής διεύθυνσης και password, μέσω της μεθόδου του Phishing. Όταν, λοιπόν, ο χρήστης ξεγελαστεί και δώσει τα στοιχεία του σε site που δείχνουν αυθεντικά, ωστόσο χρησιμοποιούνται από κακόβουλα λογισμικά ή χρήστες για υποκλοπές. Τα μεγαλύτερα ονόματα του σκανδάλου ήταν η Jennifer Lawrence, η Kate Upton, η Kaley Cuoco, η Kristen Dunst και η Ariana Grande.

Πηγή: Unilad, NewYorkDaily

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ