Έχετε γάτα; Να, τα οκτώ πλεονεκτήματα να έχετε κοντά σας μία ... γατούλα

Οι γάτες και οι σκύλοι ήταν και θα είναι αιώνιοι εχθροί για μια ζωή. Ωστόσο, παρακάτω παρουσιάζονται από το news.gr, ορισμένα πλεονεκτήματα του να είναι κανείς ιδιοκτήτης γάτας, τα οποία καλό είναι να τα έχετε υπόψη σας την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου και μπορεί να υπάρξει αψιμαχία.



1. Είστε πιο έξυπνοι

Μια έρευνα σε βρετανούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων απέδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν γάτες είχαν την τάση να είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που είχαν σκύλους. Τόσο σε επίπεδο νοημοσύνης όσο και σε μορφωτικό επίπεδο, οι άνθρωποι που έχουν γάτες φαίνεται να υπερέχουν διανοητικά. Προφανώς δεν είναι η ίδια η γάτα που κάνει αυτούς τους ανθρώπους πιο έξυπνους, ωστόσο οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα ανέφεραν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερες ώρες κι αφού οι γάτες χρειάζονται λιγότερη φροντίδα από ό,τι ένας σκύλος αποτελούν καλύτερη επιλογή για κάποιον που είναι πολυάσχολος.

2. Είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον

Αν σας απασχολεί ποιες είναι οι συνέπειες της ύπαρξής σας σε αυτόν τον κόσμο, είναι καλύτερα να έχετε γάτα, καθώς μια έρευνα του 2009 απέδειξε ότι αυτά που χρειάζονται για να τραφεί ένας σκύλος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του αντιστοιχούν στη ζημιά που προκαλεί στο περιβάλλον ένα αυτοκίνητο Hummer. Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση που κάνουν οι γάτες, που γενικότερα τρώνε λιγότερο και είναι πιο πιθανό να φάνε ψάρια από ό,τι κρέας, αντιστοιχεί σε ένα αυτοκίνητο Volkswagen Golf.

3. Αντιμετωπίζετε καλύτερα αυτά που σας συμβαίνουν

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι απίστευτα οδυνηρή για τους περισσότερους, όμως ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια κάποιος είναι να αποκτήσει ένα κατοικίδιο. Έχει αποδειχθεί ότι οι γάτες μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την απώλεια πιο γρήγορα και να εμφανίζουν λιγότερα φυσικά συμπτώματα πόνου, όπως το κλάμα. Παρά το γεγονός ότι η γάτα είναι απλώς ένα ζώο, προσφέρει κοινωνική στήριξη σε δύσκολες στιγμές της ζωής. Οι άνθρωποι που θρηνούν συχνά καταλήγουν να μιλούν στο κατοικίδιο τους για να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους, μιας και τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να μιλήσει κανείς σε κάποιον που δεν μπορεί να απαντήσει και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να κρίνει, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

4. Έχετε βοήθεια στην ανεύρεση συντρόφου

Αν είστε μόνος ή μόνη και δεν μπορείτε να βρείτε το άλλο σας μισό, πάρτε μια γάτα! Μια βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι 82% των γυναικών συμφώνησαν ότι προσελκύονταν περισσότερο από άνδρες που αγαπούσαν τα ζώα. Παρότι αν έχετε στην κατοχή σας ένα σκύλο θα κάνετε θαύματα, ένα συντριπτικό 90% των γυναικών, που δεν είναι σε σχέση, ανέφερε ότι οι άνδρες που έχουν γάτα είναι πιο καλοί από άλλους άνδρες. Φαίνεται πως οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του στερεοτύπου ότι οι άνδρες που έχουν γάτες είναι πιο ευαίσθητοι και τρυφεροί. Βάλτε λοιπόν στο πρόγραμμα να πάρετε μια γάτα, αν δεν έχετε ήδη, αλλά θυμηθείτε ότι η γάτα θα είναι κοντά σας μια ζωή, όχι μόνο μέχρι να βρείτε σύντροφο.

5. Κρατάτε την καρδιά σας υγιή

Η κατοχή οποιουδήποτε ζώου είναι καλή για την καρδιά, αλλά πιο συγκεκριμένα οι γάτες φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα άγχους, ίσως γιατί δεν χρειάζονται την καθημερινή φροντίδα που απαιτούν οι σκύλοι, μειώνοντας κατά συνέπεια και τα συνολικά επίπεδα έντασης και άγχους στη ζωή σας. Μια έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν γάτα για πάνω από μια δεκαετία είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό από ό,τι όσοι δεν είχαν γάτα κι είχαν κάποιο άλλο ζώο.

6. Νιώθετε τη φιλία και τη συντροφιά

Η πεποίθηση ότι οι σκύλοι είναι πιο τρυφεροί από τις γάτες είναι απλώς ένα ακόμα στερεότυπο. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι οι γάτες μπορούν να είναι εξίσου καλές στο να κρατούν συντροφιά στους ανθρώπους, ειδικότερα στις γυναίκες. Μια ελβετική έρευνα του 2003 έδειξε ότι αν κάποιος έχει στο σπίτι του μια γάτα, αυτό συναισθηματικά ισοδυναμεί με το να έχει έναν ερωτικό σύντροφο. Επίσης, οι έρευνες δείχνουν ότι οι γάτες αντιλαμβάνονται την καλοσύνη που τους δείχνεις και επιστρέφουν την καλή συμπεριφορά αργότερα με τον τρόπο τους. Ωστόσο, οι γάτες φαίνεται ότι έχουν το πάνω χέρι σε τέτοιου είδους σχέσεις. Έπειτα από χιλιάδες χρόνια αφότου έγιναν κατοικίδια, οι γάτες έχουν μάθει πώς να παράγουν έναν ήχο που μοιάζει εξαιρετικά με το ανθρώπινο κλάμα. Εφόσον, λοιπόν, οι εγκέφαλοι μας είναι προγραμματισμένοι να αντιδρούν στον πόνο ή στη στεναχώρια ενός παιδιού που κλαίει, είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοήσουμε μια γάτα όταν απαιτεί αυτό που θέλει κλαίγοντας.

7. Δείχνετε την προσωπικότητα σας

Η γάτα ως κατοικίδιο λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. Μολονότι οι άνθρωποι που έχουν σκύλους είναι συνήθως η ψυχή της παρέας, εκείνοι που έχουν γάτα είναι πιο εσωστρεφείς. Ωστόσο, θεωρούνται πολύ πιο αξιόπιστοι και έμπιστοι, ενώ φαίνεται ότι είναι πιο μετριοπαθείς κι όχι τόσο καλοί στη χειραγώγηση των άλλων.

8. Απολαμβάνετε στιγμές σαν κι αυτή


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ