Α. Μέρκελ: Όσοι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου θα επιστρέφουν στην Τουρκία

«Συμφωνήσαμε να καταπολεμήσουμε μαζί με την Τουρκία την δράση των παράνομων διακινητών» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής των 28 μελών της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό. 

«Σήμερα στο Συμβούλιο είχαμε μια κοινή απόφαση ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης. Η Ευρώπη θα τα καταφέρει και αυτό είναι το πρώτο δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η κατάσταση και να βελτιωθούν παράλληλα οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών.

 

«Δεν πρέπει να έχουμε ουτοπίες, όπως να πιστεύουμε ότι αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα θα είναι αρκετά. Υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά», παραδέχθηκε η κυρία Μέρκελ τονίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το βάρος της σημερινής συμφωνίας.

Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας ευχαρίστησε τον Τούρκο πρωθυπουργό «που έκανε τα πάντα για να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία».

 

«Έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Θα ανοίξει το κεφάλαιο 17 και συμφωνήσαμε να καταπολεμήσουμε μαζί με την Τουρκία την δράση των παράνομων διακινητών. Πιστεύουμε πως πραγματικά θα καταφέρουμε ακόμη ένα χτύπημα, θα μπορέσουμε να καταστρέψουμε το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται η δράση των διακινητών», είπε η κυρία Μέρκελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ