Το τρομοκρατικό δίκτυο είναι πιο ευρύ, λέει ο Φρ. Ολαντ - Παραμένει υψηλό το επίπεδο συναγερμού, παρά τη σύλληψη του Αμπντεσαλάμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη εξάρθρωση του «πυρήνα» των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος σχεδίασε και εκτέλεσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με 130 νεκρούς.

Αισιοδοξία επικρατεί στις βελγικές και γαλλικές αρχές  μετά την σύλληψη του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου, Σαλάχ Αμντεσλάμ

Η βελγική αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα όπου συνελήφθη ο 26χρονος τζιχαντιστής προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και γενετικό υλικό. 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια χθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλς Μισέλ είπε ότι η σύλληψη είναι ένα σημαντικό βήμα «αλλά όχι το τελικό συμπέρασμα σε αυτή την υπόθεση».

«Θα υπάρχουν περισσότεροι γιατί γνωρίζουμε ότι το δίκτυο ήταν αρκετά ευρύ στο Βέλγιο, την Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μέχρι να συλλάβουμε όλους εκείνους που συμμετείχαν, διευκόλυναν και χρηματοδότησαν αυτό το δίκτυο που διέπραξε αυτές απεχθείς επιθέσεις, τις πολεμικές ενέργειες της 13ης Νοεμβρίου, η μάχη μας δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος

Επιπλέον, ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι αναμένει ότι το Βέλγιο θα εκδώσει «όσο το δυνατό συντομότερα» στη Γαλλία τον Σαλάμ Αμπντεσλάμ, τον υπ’ αριθμό ένα καταζητούμενο για τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες αφού διέφευγε για διάστημα 4 μηνών.

Παραμένει υψηλό το επίπεδο συναγερμού

O Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό και ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με όσους θεωρούσαν στην αρχή οι Αρχές ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι.

«Συνειδητοποιούμε ότι είναι πολλοί περισσότεροι σε σύγκριση με όσους πιστεύαμε αρχικά και είχαμε αναγνωρίσει» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στη  κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ