Ρητή εντολή Τσίπρα σε υπουργούς: Κλείστε τη διαπραγμάτευση μέχρι τις 11 Απριλίου

Σαφή εντολή προς τους αρμόδιους υπουργούς που σηκώνουν το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης να κλείσουν τη συμφωνία με τους δανειστές το αργότερο μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 11 Απριλίου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος ο ίδιος και η κυβέρνηση του να αναλάβουν το πολιτικό κόστος -το οικονομικό θα το αναλάβουν οι φορολογούμενοι- μιας ακόμη δύσκολης συμφωνίας ώστε αφενός να κλείσει θετικά η αξιολόγηση και αφετέρου να ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για την απομείωση του χρέους και...να φορέσει γραβάτα, όπως έχει υποσχεθεί!

Το Μέγαρο Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση δεν θέλουν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να συμπέσει με την....Εβδομάδα των Παθών και οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή να διεξαχθούν μέχρι τις 21-22 Απριλίου οπότε συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να αποφανθεί επί της αξιολόγησης.

Έχοντας πλέον και τη..."ψήφο εμπιστοσύνης" των Β. Σόιμπλε και Μ. Σαπέν, ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο μετρούν κέρδη και ζημίες από την πρώτη φάση διαπραγμάτευσης, αναγνωρίζοντας τις νέες επιβαρύνσεις που θα υπάρξουν για εργαζόμενους και συνταξιούχους στο φορολογικό και ασφαλιστικό μέτωπο, τις οποίες όμως όπως λένε μπορεί να σηκώσει μια "κυβέρνηση της Αριστεράς"!

Ο μεγάλος "πονοκέφαλος" πάντως για το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, όπως και για την ευρωπαϊκή πτέρυγα των δανειστών παραμένει η στάση του ΔΝΤ, κατηγορώντας την εκπρόσωπο του Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου για αδιαλλαξία και για "έλλειψη σοβαρότητας" και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να διαμηνύει ότι "Η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως όσα συμφωνήσαμε, δεν θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήσαμε τον προηγούμενο Ιούλιο, αλλά δεν πρόκειται να κάνει και τίποτε περισσότερο από όσα συμφωνήσαμε τον προηγούμενο Ιούλιο. Τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα απολύτως περισσότερο. Όσοι ζητούν περισσότερα, νομίζω ότι θα πρέπει να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το αν το κάνουν επειδή έχουν επιχειρήματα ή αν το κάνουν επειδή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς και θέλουν να εγκαταλείψουν την παρουσία τους στο πρόγραμμα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ