Συναγερμός και στην Αθήνα μετά τις Βρυξέλλες - Απόρρητο έγγραφο της Interpol προειδοποιούσε για τις επιθέσεις

Σε κατάσταση συναγερμού είναι όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και η Αθήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Μαρτίου η Interpol μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, είχε διαβιβάσει σε όλες τις αστυνομίες κρατών - μελών της ΕΕ κατεπείγον έγγραφο για αυξημένη επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών. Με άλλα λόγια ανέφερε ότι είχαν ενδείξεις ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα.

Στην Αθήνα έγιναν από το πρωί απανωτές συσκέψεις ώστε να επικαιροποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, αποφασίστηκε αυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε λιμάνια, ΗΣΑΠ, Μετρό και αεροδρόμια. Επίσης αποφασίστηκε, αυξημένη παρουσία και φύλαξη με σταθερή φρούρηση - αστυνομική μόνιμη - και αυξημένες περιπολίες σε στόχους πρεσβείες και ξένες αποστολές, βελγικών, αμερικανικών, γερμανικών και βρετανικών συμφερόντων αλλά και σε εταιρείες.

Αυξημένη θα είναι η παρακολούθηση και η καταγραφή που υπήρχε αλλά και ενισχύεται σε 110 λατρευτικούς χώρους στην Αθήνα αλλά και αυξημένη αστυνομική παρουσία με ένστολους αλλά και με πολιτικά αστυνομικούς ακόμα και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οι ελληνικές αρχές είναι επίσης σε επαφή με τις υπηρεσίες της Γαλλίας και του Βελγίου για ανταλλαγή πληροφοριών.
Επειδή όμως ο εντοπισμός τυχόν ακραίων στοιχείων βασίζεται στην συλλογή πληροφοριών, το βάρος έχουν αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Ασφάλεια. Υπάρχει καθημερινή συλλογή και ροή πληροφοριών με αποτέλεσμα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην Ελλάδα πυρήνας να φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην χώρα δεν υφίσταται.

Σήμερα, έγινε και δεύτερη σύσκεψη με στελέχη του αεροδρομίου ώστε να επικαιροποιηθούν τα μέτρα. Στα κέντρα φιλοξενίας, υπάρχει επιτήρηση και δεν εχουν διαπιστωθεί ριζοσπαστικά στοιχεία.

Τέλος, μετά την σύσκεψη που έγινε υπο τον πρωθυπουργό με τον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Τόσκα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτιμήθηκε πως δεν υπάρχει φόβος στην Ελλάδα για τρομοκρατικό χτύπημα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας κάνουν αυτο που πρεπει να κάνουν και πως η κυβερνηση παρακολουθει στενα τις εξελιξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ