Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σε αναταραχή ξανά η Ειδομένη - Πληροφορίες για νέα απόπειρα παραπλάνησης των προσφύγων - Στο στόχαστρο της Αστυνομίας "ύποπτες" Μ.Κ.Ο.

Η Αθήνα ενημέρωσε Σκόπια και Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι διακινούνται εκ νέου χάρτες για πέρασμα από τα σύνορα. Στο στόχαστρο της Αστυνομίας μέλη ΜΚΟ και εθελοντές.

Αναταραχή επικράτεί από χθες στην Ειδομένη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το Mega, διακινούνται ξανά πληροφορίες ότι θα ανοίξουν σήμερα τα σύνορα της χώρας και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Όμως μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega, η Ελλάδα ενημέρωσε τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν πάλι φυλλάδια στους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στο στόχαστρο της  Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παρακινούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και σήμερα.

Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.

Για την ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ με νέα ενημερωτικά σημειώματα από την αρχή της εβδομάδας θα προσπαθήσει να τους εξηγήσει και να τους πείσει ότι τα σύνορα έκλεισαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ