Good News: Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου & η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία EMMY

Μετά τις υποψηφιότητες του Γιώργου Λάνθιμου σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού για τον ιδιαίτερο «Αστακό» του, ήρθε η σειρά ενός άλλου μεγάλου Έλληνα δημιουργού να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα του παγκόσμιου κοινού -για μία ακόμη φορά.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου εντυπωσίασε τους πάντες το περασμένο καλοκαίρι με το «Origins», την τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2015 στο Μπακού την οποία και επιμελήθηκε. Και τώρα το «Origins» είναι υποψήφιο για έξι βραβεία στην 43η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards που θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Outstanding Directing Special Class» και «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

ORIGINS (2015) / europa and the bull from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Πιο αναλυτικά οι έξι υποψηφιότητες του «Origins» κατανέμονται ως εξής:

Οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Greg Breakell (σκηνοθέτες) και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story (βοηθοί σκηνοθέτη) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Directing Special Class».

Οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης (σκηνική διεύθυνση), Michael Curry (art director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

Οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (μουσική διεύθυνση και σύνθεση) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Music Direction and Composition».

Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Lighting Direction».

Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».

Οι Christian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur (ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Live and Direct to Tape Sound Mixing».

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφίων των φετινών Daytime Emmy Awards εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ