Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ για αεροπειρατεία: «Δεν είναι τρομοκράτης, αλλά ηλίθιος»

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης έσπευσαν να αποκλείσουν οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου ενώ την ίδια ώρα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε άκομψους χαρακτηρισμούς αναφερόμενο στον αεροπειρατή Ιμπραχίμ Σαμάχα.

"Δεν είναι τρομοκράτης αλλά ηλίθιος. Οι τρομοκράτες είναι τρελοί αλλά όχι χαζοί . Κι αυτός ο τύπος είναι" , δηλώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου. 

 

Επιπλέον, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η ζώνη με τα εκρηκτικά με τα οποία φέρεται να είναι ζωσμένος ο αεροπειρατής,  δεν φαίνεται να είναι αληθινή αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την αεροπειρατεία υπάρχουν προσωπικοί λόγοι.

 

Από την πλευρά του, ο Aιγύπτιος πρόεδρος , Αλ Σίσι δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και ο Κύπριος ομόλογός του έσπευσε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη. Και οι δύο ηγέτες επεσήμαναν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατία και δεσμεύτηκαν ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της αεροπειρατείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ