Φώτης Κουβέλης: «Οι συνθήκες είναι ώριμες» πια για να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της» Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και νυν επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

 «Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης».  

 

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας».   Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει ο κ. Κουβέλης «αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010», συμπληρώνοντας ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».  

 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνιζει ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν έχει εκλογικό σενάριο, πόσω, μάλλον, που, εν προκειμένω, η λαϊκή εντολή είναι και ρητή και πρόσφατη». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ