"Μας σκοτώνουν σιωπηλά": H διαμαρτυρία προσφυγόπουλων με λευκά λουλούδια στην Ειδομένη

Κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε "We are killed silently" (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) μια ομάδα παιδιών- προσφύγων ξεκίνησε από τον καταυλισμό της Ειδομένης και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ως μια ειρηνική διαμαρτυρία για να ανοίξουν τα σύνορα.

Η αστυνομία έδωσε άδεια στα παιδιά να φτάσουν ως το φράχτη κι εκεί, αφού άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές και πέταξαν κάποια άλλα στην άλλη πλευρά, εκεί όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάθισαν για λίγο πάνω στις γραμμές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Εν τω μεταξύ, περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που βρίσκονται υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή τον χώρο της εισόδου στο χοτ σποτ και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ