Βαρκελώνη: Έκκληση της δημάρχου προς την ΕΕ για τους πρόσφυγες - "Ας μας αφήσουν να βοηθήσουμε"

Η δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας έκανε τις δηλώσεις αυτές στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Sur πριν από μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Εκπρόσωποι πολλών πόλεων –ανάμεσά τους της Βαρκελόνης, του Παρισιού, του Βερολίνου, της Αθήνας, του Άμστερνταμ– αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή την ομάδα εργασίας για την υποδοχή και στην ενσωμάτωση των προσφύγων.

Η πολεμική διογκώνεται στην Ισπανία όπου περίπου είκοσι πρόσφυγες –κυρίως από την Ερυθραία– θα φθάσουν σύμφωνα με τον Τύπο, από τους χιλιάδες που έχει δεσμευθεί, από τον Σεπτέμβριο, να φιλοξενήσει η χώρα.


«Ο κόσμος θέλει να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος συμμετέχοντας στο δίκτυο των πόλεων καταφυγίων", επέμεινε η Άντα Κολάου.«Ας μας αφήσουν να βοηθήσουμε, το κράτος μας δεν μας αφήνει να βοηθήσουμε», διαμαρτυρήθηκε η δήμαρχος της αριστεράς.

Η Βαρκελόνη είχε υποβάλει από τον Αύγουστο του 2015 ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή την Ερυθραία. Εκτιμά πως όλα είναι έτοιμα για να τους υποδεχθεί. Η δήμαρχος της Βαρκελόνης δήλωσε ότι πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να «ασκήσει κριτική στην απόκριση που δόθηκε από την Ευρώπη» στη μεταναστευτική κρίση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ