Οι 2 στάσεις στο σεξ που «εγγυώνται» το γυναικείο οργασμό - Δείτε τις εδώ

Νέα στοιχεία για το γυναικείο οργασμό φέρνουν στο φως Αμερικανοί επιστήμονες!
 

Ερευνητές της Mayo Clinic και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ανακάλυψαν ότι η ευκολία επίτευξης του οργασμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανατομία του σώματος, οπότε βρίσκεται έξω από τον έλεγχό μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Clinical Anatomy, η κίνηση της κλειτορίδας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής καθορίζει πόσο εύκολα θα φτάσει η γυναίκα στην κορύφωση.

Ο βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Δρ. Τζέισον Σίγκελ, αναφέρει πως τα νέα στοιχεία “δίνουν μια πιο επιστημονική και ανατομική εξήγηση για τους λόγους αδυναμίας επίτευξης του οργασμού”, καθώς μέχρι σήμερα είχε επικρατήσει εσφαλμένα η θεωρία ότι το μέγεθος του πέους, η θέση του περίφημου σημείου G, η αυτοπεποίθηση της γυναίκας και λοιποί (μη βιολογικοί) παράγοντες ευθύνονται για τις οργασμικές δυσκολίες στις γυναίκες.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από παλαιότερες μελέτες που είχαν εστιάσει στη σεξουαλική και νευρολογική ανατομία, ώστε να εξετάσουν κατά πόσο η βιολογική παράμετρος παίζει ρόλο στην επίτευξη του οργασμού.

Έχουν εξεταστεί στο παρελθόν τα κολπικά τοιχώματα κάτω από το μικροσκόπιο ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στο σώμα κάθε γυναίκας δέσμες νεύρων που διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού, ωστόσο οι ερευνητές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Σίγκελ, αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σχετική βεβαιότητα είναι ότι κατά τη διάρκεια του σεξ η κλειτορίδα τείνει να κινείται ανοδικά και να μετακινείται προς τα τοιχώματα του κόλπου. Όσο πιο κοντά φτάνει η κλειτορίδα στα κολπικά τοιχώματα, τόσο πιο πιθανό είναι η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό.

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκής μελέτης, πραγματοποιήθηκαν μαγνητικές απεικονίσεις την ώρα που έκαναν σεξ διάφορα ζευγάρια και τα αποτελέσματα υπέδειξαν ότι τα κολπικά τοιχώματα διεγείρονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη στάση που επιλέγει το ζευγάρι στο σεξ.

Ενδεικτικά, η στάση με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευρύτερα γνωστή ως “doggy style”, δεν διεγείρει τα τοιχώματα του κόλπου όσο η παραδοσιακή “ιεραποστολική” στάση ή η στάση “cowgirl” (γυναίκα από πάνω).

Η ιδανική γωνία εισόδου του ανδρικού μορίου ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διέγερση των κολπικών τοιχωμάτων είναι οι 30-45 μοίρες, σύμφωνα με τους ερευνητές.
“Εάν μια γυναίκα προσπαθεί να φτάσει σε κολπικό οργασμό, φαίνεται πως χρειάζεται επαρκής διέγερση του πρόσθιου τοιχώματος του κόλπου”, σημειώνει ο Σίγκελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ