Ο Γιάννης Μπαλάφας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: "Απα πα πα εκλογές, πού τις θυμήθηκαν;" (βίντεο)

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

«Απα πα πα εκλογές, πού τις θυμήθηκαν (...) να αφήσουμε το λαό να ηρεμήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι «στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές». «Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα» πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε ότι «θα είναι μια δύσκολη συμφωνία», λέγοντας ότι «το ξέραμε από το καλοκαίρι... μας επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις».

Υποστήριξε όμως ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος» χωρίς να κάνει αναφορά στην έμμεση φορολογία. «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (...) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μη βγούμε από το ευρώ» συμπλήρωσε. 

Ο υφυπουργός επέκρινε παράλληλα το ΔΝΤ, λέγοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. 

Σχετικά με το προσφυγικό διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει. «Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει με πειθώ χωρίς βίαια μέτρα, αλλά να μην ακούν και οι πρόσφυγες καλοθελητές».

Πηγή: Σκάι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ