Λύτρα 50 εκ. δολάρια ζητά η Μπόκο Χαράμ για να αφήσει ελεύθερες τις 219 μαθήτριες, 2 χρόνια μετά την απαγωγή τους

Σε λίγες ημέρες κλείνουν δύο χρόνια από τις 14 Απριλίου του 2014 όταν συνέβη το γεγονός που ακόμα και σήμερα συγκλονίζει τον κόσμο. 

Εκείνη την ημέρα ομάδα των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ που δρουν στην Σομαλία μπήκαν σε ένα σχολείο και απήγαγαν 219 κορίτσια. Δύο χρόνια μετά τα κορίτσια αυτά παραμένουν στα χέρια των απαγωγέων τους παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από διεθνείς οργανισμούς αλλά και τις διαμαρτυρίες των συγγενών τους εντός και εκτός της χώρας.

Μέχρι σήμερα η γνωστή θέση της οργάνωσης για να απελευθερώσει τα κορίτσια, ήταν να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι σύντροφοί τους. Όμως πλέον, όπως αναφέρουν πηγές του ΟΗΕ, το διακύβευμα είναι τα χρήματα, με το ποσό που ζητείται ως λύτρα για να επιστρέψουν τα κορίτσια στις οικογένειεές τους φθάνει τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά το γενικό ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο τα κορίτσια αυτά αγνοούνται ακόμα, και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται. Παρά τις επιχειρήσεις του στρατού και τις νίκες επί της Μπόκο Χαράμ δεν έχει βρεθεί κανένα απολύτως στοιχείο που να οδηγεί στην εύρεση αυτών των κοριτσιών. Αυτό δείχνει ότι τις κρατούν μακριά από άλλους ομήρους ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την «αξία» τους ως συμβολική πράξη. 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τις έχουν φυλακισμένες σε διάσπαρτα σημεία, όχι όμως σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Η απαίτηση για λύτρα έχει διχάσει την κυβέρνηση, καθώς αρκετοί θέλουν να δοθούν τα χρήματα για να τελειώνει αυτό το δράμα, όμως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό θα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα με την Μπόκο Χαράμ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ