Ενδελεχής έλεγχος στην Ειδομένη: Η αστυνομία κρατά αρχείο με το ποιος μπαίνει & ποιος... βγαίνει

Πολλούς μήνες μετά και 24 ώρες μετά τα σφοδρά επεισόδια οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν ελέγχους σε οχήματα με προορισμό την Ειδομένη. Από το πρωί αστυνομικοί, οι οποίοι σταματούν ΙΧ και ημιφορτηγά στη γέφυρα του Αξιού.

Ένα περιπολικό είναι σταθμευμένο στη γέφυρα και ακινητοποιεί τα οχήματα, προκειμένου να ελεγχθούν και να γίνει διασταύρωση των στοιχείων από τα έγγραφα των οδηγών και των συνοδηγών. Μάλιστα, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν, ήδη, καταγεγραμμένα τα μέλη 13 μεγάλων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό, αν και στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες πρωτοβουλίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, ο δυνατός αέρας που φυσάει σήμερα, από το πρωί, έχει «σηκώσει» δεκάδες σκηνές και αυτοσχέδιες κατασκευές και έχει σκίσει πολλές τέντες, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να κάνουν νέες εργασίες «αναστήλωσης» και να προσπαθούν να στερεώσουν καλύτερα τα σπιτικά τους.

Επιδεικνύοντας, δε, τη «σοδειά» της χθεσινής ημέρας, έστησαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές μία «έκθεση» με τα άδεια δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες που μάζεψαν, κυρίως τα παιδιά που το είδαν ως παιχνίδι, από την επιχείρηση των Αρχών της ΠΓΔΜ, η οποία διήρκησε περισσότερο από οκτώ ώρες. Η αυτοσχέδια «έκθεση» μεταφέρθηκε και πάνω στο βαγόνι που έσυραν πρόσφυγες και διάφοροι αποκαλούμενοι ως αλληλέγγυοι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται κλούβες της αστυνομίας, φράζοντας το σημείο ως την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα πάντως, η κατάσταση ήταν και πάλι έκρυθμη αφού πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι και το έσπρωξαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας. Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας. Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι.

Επίσης, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, πρόσφυγες άρχισαν να κατευθύνονται προς τον φράχτη κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Ελλάδας και τη Γερμανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ