Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: Δεν προγραμματίζουμε να δεχτούμε πρόσφυγες - Δέσμευση της Ελλάδας να μεριμνήσει γι'αυτούς

Την ανησυχία του Βερολίνου για όσα συνέβησαν χθες στην Ειδομένη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να μετακινηθούν προς τα κέντρα φιλοξενίας.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν προγραμματίζει να δεχτεί πρόσφυγες από την Ειδομένη ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλωστε τέτοιο ελληνικό αίτημα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει υποσχεθεί να μεριμνήσει για αυτούς τους ανθρώπους-και για το λόγο αυτό λαμβάνει-όπως είπε- σημαντική βοήθεια, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Για τη συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας των σκοπιανών χθες με τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά εναντίον προσφύγων ο κ. Ζάιμπερτ είπε απλώς ότι η προστασία των συνόρων θα πρέπει «να συνάδει με τα διεθνή δεδομένα».

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας σημείωσε επίσης, ότι αυτό που θέλει η Γερμανία είναι να επιστρέψει η Ε.Ε. στις «κανονικές διαδικασίες» και αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να αιτούνται άσυλο στην πρώτη χώρα υποδοχής και επίσης ότι δεν μπορούν εκείνοι να επιλέγουν το πού θα ζητήσουν άσυλο. Ο κ. Ζάιμπερτ υποστήριξε επίσης, ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση και χαρακτήρισε το νέο ναυάγιο στη Σάμο ως «υπενθύμιση», ότι ο βασικός σκοπός της συμφωνίας είναι η καταπολέμηση των διακινητών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ