Ποιες χώρες έχουν πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα & πόσους - Αναλυτικοί πίνακες

Τη στιγμή που περισσότεροι από 53.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, η μετεγκατάστασή τους σε άλλα μέλη της ΕΕ συνεχίζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Αυτό επεσήμανε και η Κομισιόν, δίνοντας στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεσή της για αυτό το πλάνο, δίχως να κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την απουσία προόδου σε σύγκριση με την προηγούμενη αναφορά, στα μέσα Μαρτίου.

Τότε, στις 16 Μαρτίου, η Κομισιόν είχε θέσει στόχο τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 6.000 προσφύγων, από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι τη δεύτερη αναφορά για το θέμα. Ομως ο στόχος δεν επετεύχθη.

Σε αυτό το διάστημα, μόλις 208 άτομα μετεγκαταστάθηκαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό προσφύγων για τους οποίους έγινε αυτή η ενέργεια σε μόλις 1.145, από την Ελλάδα και την Ιταλία αθροιστικά. Παράλληλα η Κομισιόν σημείωσε ότι ελάχιστες χώρες έκαναν προσπάθεια για να προχωρήσει το πλάνο μετεγκατάστασης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Κομισιόν 35.000-40.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα μετεγκατάστασης. Στην έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί τις χώρες-μέλη να εντείνουν δραστικά τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τομέα, προκειμένου να ελαφρυνθεί η επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία, όπου αυξάνονται οι προσφυγικές ροές.

Αναλυτικά, πόσοι έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία, έπειτα από την υιοθέτηση αυτού του πλάνου


Πόσους πρόσφυγες είχε δεσμευθεί να πάρει κάθε χώρα από την Ελλάδα (τέταρτη στήλη) και για πόσους έχουν υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση (τρίτη στήλη)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ