Handelsblatt: Το νέο κεφάλαιο στην Ελληνική τραγωδία - Επανήλθε ο φόβος για πρόωρες εκλογές

Με το θέμα της Ελλάδας ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζοντας όμως πως η χώρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει σε εκλογές, αφού μια πολιτική αποσταθεροποίηση θα είχε απρόσμενες συνέπειες. 

Οπως γράφει και η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη» αναφέρει πως η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Προσθέτει μάλιστα πως «για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα».

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η Αθήνα και οι θεσμοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Αν και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ο χρόνος πιέζει. Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο. 

Η ισχνή πλειοψηφία και το ενδεχόμενο εκλογών 
Ωστόσο, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει να αντιμετωπίσει και την ισχνή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην ελληνική Βουλή. Σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες για νέα λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, αρκεί μόνο τρεις βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» για να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

 

Το τελευταίο που χρειάζονται τώρα Αθήνα και Ευρώπη είναι πρόωρες εκλογές και μια πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα. Διότι η χώρα δεν αγωνίζεται μόνο για να επιπλεύσει οικονομικά. Έχει να αντιμετωπίσει και την προσφυγική κρίση. 

Ντόμινο σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας 
Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλούσε «μια μεγάλη πολυδιάστατη κρίση στη νοτιοανατολική Ευρώπη», προειδοποιεί διπλωμάτης μεγάλης χώρας-μέλους της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ