Στις Οινούσσες ο Καμμένος με την στρατιωτική ηγεσία μετά το «μπαράζ» τουρκικών παραβιάσεων

Με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο κ. Καμμένος διέταξε σήμερα άσκηση ετοιμότητας εις απάντηση των συνεχόμενων παραβιάσεων.
 

Όπως έγινε γνωστό, δύο τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα σε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν στο σημείο για να τους αναχαιτίσουν.


Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.


Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.


Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.


Άσκηση ετοιμότητας
Ο Πάνος Καμμένος, που σήμερα εμφανίστηκε στο γραφείο του φορώντας στρατιωτική παραλλαγή, διέταξε σήμερα την διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας.
Πεδίο δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι η περιοχή της Ειδομένης και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

Πιο συγκεκριμένα, αιφνιδιαστικά νωρίς το πρωί διατάχθηκε η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης «Δ» του βορείου τομέα και ταυτόχρονα της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών.


Στην άσκηση συμμετέχουν και προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικά Ε/Π του ΣΞ τα οποία και συνοδεύονταν από επιθετικά Ε/Π APACHE.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του: «Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητος, πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016, διετάχθη ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” βορείου τομέα καθώς και αεράμυνας περιοχής Χίου-Οινουσσών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ