Ο νεαρός Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έστειλε "αδιάβαστο" είρωνα δημοσιογράφο (βίντεο)

Όταν ένας δημοσιογράφος υπονόησε ότι ο Τζάστιν Τριντό, δεν θα μπορούσε φυσικά να γνωρίζει (πόσο μάλλον να εξηγήσει) πώς λειτουργούν οι κβαντικοί υπολογιστές, ο Καναδός πρωθυπουργός απλώς χαμογέλασε αινιγματικά και περίμενε να ολοκληρώσει ο είρωνας ρεπόρτερ την ερώτησή του για να τον στείλει στη συνέχεια... «αδιάβαστο».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Perimeter Institute for Theoretical Physics στο Οντάριο, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Καναδός πρωθυπουργός. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το επιστημονικό ίδρυμα, ένας δημοσιογράφος είχε την... ατυχή έμπνευση να θέσει την ερώτησή του για τη δράση του Καναδά κατά του ISIS με την εξής εισαγωγή: «Δεν θα σας ρωτούσα βέβαια να μου εξηγήσετε τη θεωρία του κβαντικού υπολογισμού...».

Αν και ο δημοσιογράφος συνέχισε τελικά με την «αληθινή» ερώτησή του, ο Τριντό δεν θα μπορούσε  φυσικά να μην ανταποκριθεί στην πρόκληση. «Με απλά λόγια, οι κανονικοί υπολογιστές λειτουργούν...», ξεκίνησε να λέει ο Τριντό, προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα στην αίθουσα. «Όχι, μη με διακόπτετε. Όταν φύγετε από εδώ θα ξέρετε περισσότερα - καλά, ίσως μερικοί φύγετε γνωρίζοντας και λιγότερα - για τον κβαντικό υπολογισμό», είπε χαμογελώντας ο Καναδός πρωθυπουργός, συνεχίζοντας με μία πλήρη εξήγηση της διαφοράς των συμβατικών υπολογιστών με τους κβαντικούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ