To eirinika αγαπάει το βιβλίο: Κερδίστε το "Σκούρο γκρι, σχεδόν μαύρο" της Ελένης Γιαννακάκη

Διεκδικήστε δύο αντίτυπα του βιβλίου  "Σκούρο γκρι, σχεδόν μαύρο" της Ελένης Γιαννακάκη, προσφορά των Εκδόσεων Πατάκη. Για να πάρετε μέρος στείλτε mail με τα πλήρη στοιχεία σας και την ένδειξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση eirinika.contest@gmail.com.

 

«Σιχαίνοµαι τα γερασµένα χέρια. Τα χέρια πιο πολύ από άλλα µέρη του σώµατος. Φυσικά και το πρόσωπο, δε λέω, το δέρµα του προσώπου, του λαιµού κυρίως, ναι, του λαιµού, που έτσι, µε την παραµικρή κίνηση, στρίβει και µαζεύεται σαν να ’χει ξεκολλήσει απ’ το κρέας και τα κόκαλα. Αλλά µε τα χέρια είναι αλλιώς. 

 

Γιατί τα χέρια είναι κάτι σαν... πώς να το πω;, σαν... σαν τις κεραίες, σαν γέφυρες είναι που σε φέρνουνε πιο κοντά µε όλα γύρω σου, ανθρώπους και πράγµατα. Να, τα χέρια σ’ αγγίζουνε, σε χαιρετούν, σ’ αγκαλιάζουν, σε χαϊδεύουνε ή και σε δέρνουν. Τα χέρια σού µιλούνε ακόµη κι όταν το στόµα είναι κλειστό».

 

Ένα µυθιστόρηµα για τα γερατειά σε µια κοινωνία που, εµµονικά προσηλωµένη στη φαντασίωση της αιώνιας νεότητας και της αισθητικής της, αντιµετωπίζει τους γέρους σαν τους καινούριους παρίες.

 

Η Ελένη Γιαννακάκη γεννήθηκε το 1955 στο Ρέθυµνο. Έχει διδάξει νεοελληνική λογοτεχνία στα  Πανεπιστήµια της Κρήτης  (1991-1993) και της Οξφόρδης  (1997-2011). Το πρώτο της  µυθιστόρηµα, Περί ορέξεως και άλλων δεινών (Εστία, 2001),  τιµήθηκε µε το Βραβείο Πρωτοεµφανιζόµενου Συγγραφέα  του περιοδικού Διαβάζω το 2002.

 

 Το µυθιστόρηµά της Τα Χερουβείµ της µοκέτας (Εστία, 2006)  (γαλλική  µετάφραση: Les Chérubins de la moquette) ήταν υποψήφιο  γιατο Prix Méditerranée Étranger το 2010. Το 2010 κυκλοφόρησε επίσης το µυθιστόρηµά της Σναφ (Εστία).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ