Παγκόσμια έρευνα: Ποιο είναι το dress code στο γραφείο & τι μισούν οι Έλληνες να φορούν στην δουλειά

Στην άκρη φαίνεται πως μπαίνει η "παραδοσιακή στολή εργασίας" με σακάκι και γραβάτα καθώς το 74% των ερωτηθέντων σε νέα παγκόσμια έρευνα της Regus σε 106 χώρες και 40.000 εργαζομένους, αποκαλύπτει πως το συγκεκριμένο ντύσιμο θεωρείται πλέον πολύ επίσημο.  

 Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα jeans (79%) και τα Τ-shirt (51%) θεωρούνται πια αποδεκτά ως ενδυμασία εργασίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το εύρημα πως στην εργασία από το σπίτι, το 43% δηλώνει πως δουλεύει με τις πιτζάμες, αλλά σύμφωνα με το 82% θα αλλάξει σε κάτι πιο επίσημο αν υπάρχει video-call στο πρόγραμμα της ημέρας.  

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των Ελλήνων ερωτηθέντων της έρευνας. Στο ερώτημα αν το κοστούμι είναι πολύ επίσημο για τον εργασιακό χώρο, το 79% απάντησε θετικά, ενώ αυτό που δεν είναι καθόλου αποδεκτό από τους Έλληνες εργαζομένους είναι οι σαγιονάρες στο γραφείο (6%).  

Στην ερώτηση αν τα jeans και Τ-shirt είναι αποδεκτά στον εργασιακό χώρο, τα ποσοστά είναι υψηλά με ένα 86% να απαντάει θετικά για τα jeans και ένα 62% για τα Τ-shirt. Από την άλλη μεριά τα φούτερ θεωρούνται πολύ σπορ καθώς μόλις ένα 19% θεωρεί πως μπορεί να φορεθούν στο γραφείο.   Σχετικά χαμηλό είναι επίσης το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι εργάζεται από το σπίτι φορώντας απλά τα εσώρουχα του (22%). Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει, όπως στην Κροατία που φτάνει στο 45% και στην παγωμένη Φινλανδία που φτάνει στο 31%. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ