Μας «χαλάει» να παντρεύονται οι gay;

Ρεκόρ γάμων ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή. Με αγωνία περίμεναν από το πρωί για να πουν το «I DO». Ουρά τα ζευγάρια γαμπρός – γαμπρός και νύφη – νύφη. Μόλις τέθηκε σε ισχύ ο γάμος στην Πολιτεία της αμερικάνικης Μητρόπολης, δακρυσμένοι ερωτευμένοι, έσπευσαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Άλλοι και άλλες με τα παιδιά τους αγκαλιά από προηγούμενους «κανονικούς» γάμους ή από παρένθετες μητέρες, από υιοθεσίες και γενικά από νέους τρόπους απόκτησης παιδιών ή δημιουργίας οικογένειας. Μόλις άνοιξαν τα δημοτικά γραφεία στις 8.30 το πρωί, κάτω από τον ήλιο που ήδη προμήνυε μια… ζεστή μέρα, αγόρια ή μεγαλύτεροι κύριοι πιασμένοι χέρι-χέρι έδιναν όρκους αιώνιας αγάπης και με ένα παθιασμένο φιλί έκλειναν την τελετή. Εξίσου αποφασισμένες και για το νόμιμο ζευγάρωμά τους οι ερωτευμένες λεσβίες.

Ρεκόρ γάμων ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή. Με αγωνία περίμεναν από το πρωί για να πουν το «I DO». Ουρά τα ζευγάρια γαμπρός – γαμπρός και νύφη – νύφη.

Μόλις τέθηκε σε ισχύ ο γάμος στην Πολιτεία της αμερικάνικης Μητρόπολης, δακρυσμένοι ερωτευμένοι, έσπευσαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Άλλοι και άλλες με τα παιδιά τους αγκαλιά από προηγούμενους «κανονικούς» γάμους ή από παρένθετες μητέρες, από υιοθεσίες και γενικά από νέους τρόπους απόκτησης παιδιών ή δημιουργίας οικογένειας. Μόλις άνοιξαν τα δημοτικά γραφεία στις 8.30 το πρωί, κάτω από τον ήλιο που ήδη προμήνυε μια… ζεστή μέρα, αγόρια ή μεγαλύτεροι κύριοι πιασμένοι χέρι-χέρι έδιναν όρκους αιώνιας αγάπης και με ένα παθιασμένο φιλί έκλειναν την τελετή. Εξίσου αποφασισμένες και για το νόμιμο ζευγάρωμά τους οι ερωτευμένες λεσβίες.

Ιστορική και συγκινητική ημέρα, η Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 για τη διεθνή κοινότητα των ομοφυλοφίλων. Δύο γιαγιάδες, η μια εξ’ αυτών με το καροτσάκι, η Kitty και η Cheryl, φόρεσαν τα ίδια γαλάζια πουκαμισάκια τους, χτένισαν τα ολόλευκα μαλλάκια τους και αγκαλιάστηκαν για να επισφραγίσουν τη νομιμοποίηση της υπέργηρης σχέσης τους.

- «Επιτέλους αισθανόμαστε την αναγνώριση και σαν άνθρωποι και σαν ζευγάρι», δήλωσε ο Daniel 53 ετών που παντρεύτηκε τον έρωτα τη ζωής του, τον 48χρονο Nevin.

Μετά από 12 χρόνια –εκ των οποίων τα 10 αρραβωνιασμένες- η Jennifer και η Joan νυμφεύθηκαν μπροστά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, ακριβώς τα μεσάνυχτα. Έχουν 5 παιδιά και 12 εγγόνια από προηγούμενους «φυσιολογικούς» γάμους, μερικά εκ των οποίων καταχειροκρότησαν τον same sex γάμο των μαμάδων–γιαγιάδων τους.

«Έχουμε περάσει πολλά μαζί….» ψιθύρισαν (η μία καρκίνο και η άλλη τρεις καρδιακές προσβολές!!) Τελικά, 823 ζευγάρια Νεοϋορκέζων πήγαν στο δημαρχείο τη «Μεγάλη Κυριακή» για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ένα μήνα νωρίτερα, με 33 ψήφους υπέρ έναντι 29 κατά, η Γερουσία πήρε την απόφαση για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Η Νέα Υόρκη έρχεται μετά το Κονέκτικατ, την Αϊόβα, τη Μασαχουσέτη, το Νιού Χαμπσάιρ, το Βερμόντ και την περιοχή της Κολούμπια. Νόμιμοι επίσης είναι οι γάμοι των ομοφυλοφίλων στην Αργεντινή, την Ισλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ν. Αφρική, τον Καναδά και το Βέλγιο. Οι μεν καθολικοί επίσκοποι της Νέας Υόρκης δήλωσαν απογοητευμένοι, ο δε μειοψηφήσας γερουσιαστής Diaz Ruben πήγε ακόμη πιο μακριά λέγοντας ότι «ο Θεός έχει ορίσει την ερμηνεία του γάμου πολλά χρόνια πριν…»

Είχε προηγηθεί διαφημιστική καμπάνια αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και υπέρμαχο του Νόμου Andrew Cuomo.

Σε δημοσκόπηση του περασμένου Απριλίου, 58% των Νεοϋορκέζων επικροτούσαν μια τέτοια προοπτική, ενώ το 2004 το ποσοστό ήταν μόλις 37%. Άλλαξαν οι καιροί, και μάλιστα μέσα σε 7 χρόνια… στο μεγαλύτερο κράτος των ΗΠΑ, εξ ου και η σημασία του είναι μεγαλύτερη, άσε που η Νέα Υόρκη είναι η απόλυτη Trend Setter γενικών πίσω και μέσα σε όλα υπάρχει και ο οικονομικός παράγων:

Η Εφορία της Νέας Υόρκης προβλέπει ότι η νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων θα αποφέρει σε τρία χρόνια στα ταμεία του «Μεγάλου Μήλου» πάνω από 210 εκατομμύρια δολάρια!!!

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον έχουν και οι αρχιτεκτονικές προτάσεις δυο μεγάλων γραφείων της Νέας Υόρκης για το σχεδιασμό των «παρεκκλησιών» κάτω από τα οποία θα τελούνται οι γάμοι. (βλέπε σκίτσα)

Νέα Υόρκη, λοιπόν! Η Trendsetter, το πήρε απόφαση. Οι gay δεν είναι οι απόκληροι της κοινωνίας, το περιθώριο, οι παράνομοι, οι ανέναχτοι. Εδώ στην Ελλάδα ακόμη είμαστε «ήξεις… αφήξεις», όπως στα περισσότερα δηλαδή.

Ολίγον νόμιμος και ο γάμος των ομοφυλοφίλων ή μήπως εντελώς παράνομος αφού ο τολμηρός Δήμαρχος Τήλου που τέλεσε τους «διαβόητους» γάμους το 2008, σήμερα αντιμετωπίζει την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος».

Κατακλυζόμαστε από ομοφυλόφιλους, στην t.v. οι καλύτεροι πανελίστες, στην πολιτική, στην τέχνη, στο δρόμο, στις οικογένειές μας, στις δουλειές μας (εγώ είχα σχεδόν αποκλειστικά κομμωτές, μακιγιέρ κλπ gays, ήταν άριστοι επαγγελματίες, έγιναν θαυμάσιοι φίλοι μου). Το ξέρω, θα ακούσω πάλι ότι η Ελλάδα παλεύει να βγει από την κρίση της, η Ελλάδα έχει κρίση γενικώς, ορθή κρίση για τα αυτονόητα, έχει; Δεν είναι, δηλαδή, έτοιμη η ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί το γάμο δύο ανθρώπων που αγαπιούνται ανεξάρτητα από το φύλο τους; Δε λέω, κάποτε, πριν 30 χρόνια, γέλαγα με τη «Φτερού» στην Ερμού, αλλά από τότε άλλαξαν τόοοοσα πολλά. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, στις παρέες μας, είναι δίπλα μας, φίλοι οι γείτονες, παιδιά μας, συγγενείς μας. Μας χαλάει να παντρευτούν άμα θέλουν ή μήπως δεν το αντέχουμε; Τι αντέχουμε δηλαδή; Την ανεντιμότητα που έγινε δεύτερη φύση του Έλληνα; Τη φοροδιαφυγή που έγινε έξις του; Τις «παρά φύσιν» πολεοδομικές παραβάσεις του;

Ε βέβαια. Να γιατί θυμήθηκα το τραγούδι του Κηλαηδόνη και εσείς κρατήστε όσους στίχους θέλετε… Στα ξενύχτια λέμε ναι,

και στις τρέλες λέμε ναι
Στα μεθύσια λέμε ναι,
στα κορίτσια λέμε ναι
Στους απέξω λέμε ναι,
στους εντάξει λέμε ναι
Όχι λέμε στις κότες,
όχι και στους ξενέρωτους
Όχι λέμε στις κότες,
όχι στους κυριλέ
Στους δικούς μας λέμε ναι,
και στους ξύπνιους λέμε ναι
Στους μουσάτους λέμε ναι,
στους φευγάτους λέμε ναι
Στα μπαράκια λέμε ναι,
στα παπάκια λέμε ναι
Όχι στους τεχνοκράτες,
όχι και στις κυρίες τους
Όχι στους τεχνοκράτες,
όχι στους λογικούς
Στη τρέλα, ναι, στα πάρτι, ναι
Στη δράση, ναι, στη βράση, ναι
Στη σάμπα, ναι, στο τσάμπα, ναι
Στη ρέγγε, ναι, στη ντίσκο, ναι
Στους μαύρους, ναι, στους γαύρους, ναι
Στους αναλφάβητους, ναι
Στους φαντάρους λέμε ναι,
και στους γύφτους λέμε ναι
Στους μαλλιάδες λέμε ναι,
στους ροκάδες λέμε ναι
Στα μαγκάκια λέμε ναι,
στα πρεζάκια λέμε ναι
Όχι λέμε στην πρέζα,
όχι και στην εξάρτηση
Όχι λέμε στην πρέζα,
όχι στα σκληρά
Στα ωραία λέμε ναι,
και στα κόλπα λέμε ναι
Στα μυστήρια λέμε ναι,
και στις φάσεις λέμε ναι
Στα ουίσκια λέμε ναι,
στα τσιγάρα λέμε ναι
Όχι στην ηρωίνη,
όχι σ’ αυτό το διάολο
Όχι στην κοκαίνη,
όχι στα σκληρά
Στην άπλα, ναι, στην ξάπλα, ναι
Στις βάρκες, ναι, στις τσάρκες, ναι
Στους φίλους, ναι, στις πλάκες, ναι
Στους σκύλους, ναι, στις γάτες, ναι
Στους Mήτσους, ναι, στους Kιτσους, να
Στην αντισύλληψη, ναι
Στα κοκτέιλς λέμε ναι,
και στα κόμικς λέμε ναι
Στις μπανάνες λέμε ναι,
στις κουκλάρες λέμε ναι
Στις πισίνες λέμε ναι,
στις αιώρες λέμε ναι
Όχι λέμε στους βλάκες,
όχι γαμώ τους άσχετους
Όχι λέμε στους βλάκες,
όχι στους χαζούς
Στα τσακάλια λέμε ναι,
και στους έτσι λέμε ναι
Στους τζαζίστες λέμε ναι,
στους μπλουζίστες λέμε ναι
Στις ζηλιάρες λέμε ναι,
στις τρελιάρες λέμε ναι
Όχι παιδιά στις ψόφιες,
όχι και στους κρυόκωλους
Όχι παιδιά στις ψόφιες,
όχι στους σοβαρούς
Πα ρα παμ, παραραμ…
Όχι παιδιά στις ψόφιες,
όχι και στους κρυόκωλους
Όχι παιδιά στις ψόφιες,
όχι στους σοβαρούς
ΝΑΙ!!!


πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ