Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Όχι, ο Γιώργος δεν ξαναέπεσε!

Του Σπύρου ΡιζόπουλουΕίμαι σίγουρος πως αραιά και που θα  αναρωτιέστε: «Τι να κάνει άραγε ο Γιώργος;». Λοιπόν σας πληροφορώ πως δόξα τω Θεώ είναι καλά στην υγεία του. Προχθές μάλιστα πήγε και στο ΚΑΤ να τσεκάρει  τη φτέρνα του, εξαιτίας του τραύματος που είχε από το γνωστό ατύχημα με το ποδήλατο. Το γραφείο του εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση διότι κάποιοι κακεντρεχείς διέδιδαν πως ξανάπεσε με το ποδήλατο!

Του Σπύρου Ριζόπουλου

Είμαι σίγουρος πως αραιά και που θα  αναρωτιέστε: «Τι να κάνει άραγε ο Γιώργος;». Λοιπόν σας πληροφορώ πως δόξα τω Θεώ είναι καλά στην υγεία του. Προχθές μάλιστα πήγε και στο ΚΑΤ να τσεκάρει  τη φτέρνα του, εξαιτίας του τραύματος που είχε από το γνωστό ατύχημα με το ποδήλατο. Το γραφείο του εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση διότι κάποιοι κακεντρεχείς διέδιδαν πως ξανάπεσε με το ποδήλατο!

Όχι ο Γιώργος δεν ξανάπεσε. Οι  Έλληνες μόνο εξακολουθούν  να πέφτουν από τα μπαλκόνια παραλαμβάνοντας τα εκκαθαριστικά της εφορίας.  Εκείνος απλά ετοιμάζεται,  με «ελαφρά πηδηματάκια»  να την «κάνει»  ήσυχα και αθόρυβα. Όπως πληροφορούμαι, ο Γιώργος  από τον Σεπτέμβριο και για ένα τρίμηνο,  θα δώσει σειρά διαλέξεων, στο πλαίσιο προγράμματος σεμιναρίων στη σχολή πολιτικών επιστημών JFΚ του Χάρβαρντ.

Ο Γιώργος θα μιλήσει για θέματα στα οποία πραγματικά «διέπρεψε»  και είχαμε όλοι την ευκαιρία να μείνουμε αποσβολωμένοι και άφωνοι με  τις ικανότητες του πολιτικού αντρός.  Θέματα όπως η  κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης, διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης – κι αυτό είναι αληθινά εντυπωσιακό – ο Γιώργος θα διατυπώσει σκέψεις (!)  και προτάσεις (!) για τη θωράκιση της ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

Σε έναν ορθολογικό κόσμο, θα μπορούσα να κατανοήσω την επιλογή του Χάρβαρντ μόνον στο πλαίσιο ενός διδακτικού σεμιναρίου αυτοκριτικής του τύπου: «Τα δέκα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για να μην καταστρέψετε τη χώρα σας» ή «Όταν βγάζεις πιστόλι στο τραπέζι πρέπει να ξέρεις και να το δουλεύεις γιατί το πιθανότερο είναι να αυτοπυροβοληθείς». Ναι, για αυτά θα μπορούσε να μιλάει για ώρες ο Γιώργος. Όμως είναι ακριβώς αυτά που θέλει να ξεχάσει και να ξεχάσουμε. Άρα το πιθανότερο είναι η ύλη των σεμιναρίων να μην είναι τίποτε άλλο από μια  ακατάπαυστη μπουρδολογία, όπως ακριβώς συνέβη και επί των ημερών της αλησμόνητης διακυβέρνησής του.

Τι να πεις; Αυτά έχει η ζωή. Τώρα ο Γιώργος στο Χάρβαρντ, χθες ο Αλογοσκούφης  στο London School of Economics,  διδάσκουν επίδοξα στελέχη, τα οποία  μετά μας έρχονται ως εκπρόσωποι κάποιας τρόικας για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα που άφησαν οι ίδιοι. Εκτός,  αν το κάνουν επίτηδες. Για να βρίσκουν οι φοιτητές τους δουλειά!

ΥΓ: Γιάννη μου, μην ανησυχείς. Δεν πρόκειται να αναφερθώ στη δική σου ακαδημαϊκή καριέρα σε συνάρτηση με την πολιτική διαδρομή σου. Δεν σε θυμάται κανένας.


Πηγή: www.spirosrizopoulos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ