ΠΟΕΣΥ: Πρόταση Κατρούγκαλου για διατήρηση του αγγελιόσημου μέσω εργοδοτικών εισφορών

Το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των σωματείων των εργαζόμενων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η απεργία στα ΜΜΕ.

Ολοκληρώθηκε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας των σωματείων των Ενώσεων εργαζόμενων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των σωματείων των εργοδοτών, δίχως ωστόσο να καταλήξουν σε οριστική λύση σε ό,τι αφορά το μέλλον του αγγελιόσημου και κατ’ επέκτασιν των ταμείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

 

Μετά την ολοκλήρωση, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προσπάθησε να διατηρήσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό καθώς η προσπάθεια αυτή προσέκρουσε στην επιμονή των δανειστών.

 

Η κυβέρνηση προτείνει τη διατήρηση του αγγελιόσημου μέσω των εργοδοτικών οργανώσεων και των σωματείων των εργαζομένων στον τύπο και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, η συζήτηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί.


Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας
, (ΕΙΤΗΣΕΕ) σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να συζητήσει την πρόταση της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Τα σωματεία των εργαζομένων από την πλευρά τους κάνουν λόγο για πρόταση της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στον αέρα, ζητώντας να παραταθεί η εισφορά του αγγελιόσημου ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ